5 saveta za pravilnu negu kože tokom leta 

Lepa koža treba da bude imperativ tokom cele godine. Tokom zime smo zamaskirani odećom, a tokom leta su svi nedostaci postaju vidljiviji nego inače. Studio Namaste Vam daje 5 saveta za pravilnu negu kože tokom leta.

Važno je da znate da je koža najveći organ čoveka, s tim u vezi ona je i najizloženija spoljašnoj sredini i njenim štetnim uticajima poput sunčevih zraka i zagađivačima iz vazduha.

Nega kože neophodna je tokom svih 365 dana u godini, a ne samo sezonski ili ukoliko se javi nekakav problem. Koža je ujedno i ogledalo stanja Vašeg organizma jer na njen izgled utiču iscrpljenost, neispavanost, stres, ishrana, bolesti i loše navike.

Upoznajte kožu i promenite dosadašnje navike

Koža je, mogli bismo reći, kaput koji nas štiti od spoljašnih agenasa. Funkcije kože su brojne: zaštitna, termoregulaciona, učestvuje u stvaranju vitamina D, a takođe je i imuni organ. Sastoji od tri sloja: epiderma (površinski), derma (srednji) i hipoderma (potkožni).

Ono šta mi vidimo jeste upravo epiderm koji nas štiti od mehaničkih, hemijskih i fizičkih nadražaja, a odmah ispod njega se nalazi derm. U njemu se nalaze sve naše znojne i lojne žlezde, potom koren dlake, kolegen i elastin, krvni sudovi i nervi. U hipodermu se nalaze adipociti (masne ćelije) koje imaju odbrambenu, izolacionu ulogu, jer onemogućavaju bespotrebno gubljenje telesne toplote.

Koliko vodite računa o koži?

Veoma je važno naglasiti da je koži neophodna voda jer je njega hidriranost značajna za sve njene funkcije i izgled. Dehidrirana koža je suva na dodir, neelastična, a metabolizam joj je usporen.
O koži treba da vodimo računa tokom cele godine, a to znači da pijemo dovoljno tečnosti, unosimo zdrave i hranljive namirnice, ali i da je štitimo od spoljašnjih uticaja bez obzira na vremenske uslove.

5 saveta za pravilnu negu kože tokom leta

1. HIDRATACIJA I ZDRAVE NAMIRNICE

Budući da su tokom leta velike vrućine i da je pojačan rad lojnih i znojnih žlezda, tokom leta savetujemo da unosite nešto više tečnosti, oko 2-3 litre vode dnevno. Takođe, leto je period kada ima u ponudi puno svežeg voća i povrća, zato treba da se hranite lagano – vitaminskim povrćnim salatama, voćnim salatama, smutijima… Takvim načinom ishrane za minimum 40 dana oslobodićete telo od toksina, nahranićete ga vitaminima i koža će vam biti sigurno veoma zahvalna. Koža će biti lepša, sjajnija, elastičnija, izgledaćete odmornije i imaćete lepši ten.

2. KOZMETIČAR

Neophodno je da znate da je redovna nega kože leti neophodnija nego ikada. Tokom leta, pod uticajem Sunca, rožasti sloj ćelija se zadebljava i stvara tzv. ”cement” i ako imate problematičnu kožu, ona tada nekako biva lepa i sjajna – e tu je varka jer ispod tog “cementa” se nakupljaju lojne izlučevine koje “isplivaju” na površinu tokom jeseni i zime. Sigurno se nekom od Vas desilo da leti ima savršen ten, a na jesen i zimu puno akni i mitesera – razlog je upravo zadebljanje epiderma i zato su neophodni redovni pilinzi i tretmani lica spram njenog tipa. Više o tretmanima koje možete raditi u Studiju Namaste pročitajte ovde.

3. DERMATOLOGIJA

U Studiju Namaste dobićete prave savete naših stručnjaka koje tretmane možete da radite isključivo pre leta, a koje možete i tokom leta. Neki od tretmana koje nikako ne smete raditi tokom leta su: voćne kiseline, hemijski piling, dermapen i lesersko čićenje lica. Ne otklanjaju se virusne bradavice, a takođe se ni mikroblejding ne radi tokom leta. S druge strane, hidratacija lica i dubinska nega kože se radi leti i to pod obavezno.

4. NEGA

Pored vode i zdravih namirnica, važno je da redovno negujete kožu odgovarajućim sredstvima – kremama, serumima, mlekom, losionima, a sve u zavisnosti od tipa kože koji imate. Ne zaboravite da svakodnevno namažete lice kremom sa zaštitnim SPF faktorom bili na moru ili ne jer je neophodno da zaštitite kožu od spoljašnjih uticaja. Studio Namaste neguje kožu klijenata isključivo organskom kozmetikom tako da možete biti sigurni da od nas možete dobiti samo najbolje i najkvalitetnije za vašu kožu.

5. SAN

San ima neverovatan uticaj na tonus kože, tako da obavezno spavajte minimum 7-8 sati. Efekte ćete videti veoma brzo.

Za sve stručne savete i konsultacije budite slobodni da nas kontaktirate1

Budite prirodno lepi.

Recommend
Share
Tagged in