HIGIJENSKI I BIOLOŠKI TRETMAN LICA – SLIČNOSTI I RAZLIKE

Osnova pravilne nege kože su redovno i temeljno čišćenje, hidratacija, kao i adekvatna nega. Da li je pravi izbor za Vas klasični (higijenski) ili biološki tretman lica i koje su njihove sličnosti i razlike, stručni tim Studija Namaste Vam otkriva u ovom blog postu.

Klasični ili higijenski tretman lica predstavlja zapravo sam početak nege kože lica. Ovim tretmanom se vrši čišćenje kože, otklanjanje mitisera i akni, detoksikacija, smanjuje lučenje lojnih žlezda itd. Podrazumeva kombinaciju različitih metoda, prilagođenih prema tipu i stanju kože klijenta. Klasični (higijenski) tretman lica preporučujemo svakoj osobi koja želi pravilno da neguje svoju kožu, a posebno je indikativan kod tinejdžera kako bi se na vreme počelo sa negom i tretmanima i tako sprečili komplikacije u vidu akni, ožiljaka i sl.

Klasičan (higijenski) tretman u Studiju Namaste rade naši profesionalni kozmetičari-estetičari i predstavljaju idealnu pripremu za druge tretmane lica (biološke tretmane, JetPeel, mikrodermoabraziju, tretman voćnim kiselinama, tretman ultrazvučnom špatulom, Mesojet – bezbolno podmlađivanje celog tela i lica, Renewlift, itd.), jer je to jedini način da se na pripremljenoj koži postignu maksimalni rezultati tih tretmana, ali i preparata koji se koriste tokom tretmana. Važno je napomenuti da su svi tretmani u Studiju Namaste neinvazivni, kao i da koristimo isključivo organsku kozmetiku u nezi naših klijenata

U zavisnosti od tipa i stanja kože, preporučujemo da klasični tretman radite jednom u dve ili četiri nedelje. Tretman podrazumeva detaljno čišćenje kože, nanošenje umirujućih maski, seruma i krema.

Biološki tretman lica predstavlja intenzivnu negu uz pomoć preparata koji sadrže različite bioaktivne supstance. Biološki tretmani se sprovode spram tipa kože klijenta – suve ili osetljive, normalne ili mešovite, masne ili problematične kože. Bioaktivne supstance utiču na regeneraciju i hidrataciju kože, stimulišu stvaranje kolagena i elastina, poboljšavaju cirkulaciju, uklanjanju pigmentacije, deluju preventivno u borbi protiv starenja kože.

Naposletku, veoma bitan tretman jeste tretman hidratacije kože. Ovaj tretman je neophodan svim tipovima kože, bez obzira na njenu starost i potrebno ga je raditi tokom čitave godine. Tokom letnjeg perioda je hidratacija izuzetno važna zbog izlaganja kože UV zracima, a tokom zime zbog isušivanja kože prouzrokovanog hladnoćom i vetrom.

Zašto je važna hidratacija kože možete pročitati ovde. Preporuka Studija Namaste jesu i tretmani: Mezoterapija sa serumima za hidrataciju, tretman sa kolagenom i kavijarom za dubinsku hidrataciju, tretmani Oceans Secret, Mioxy Caviar i Absolute Hydratation, tretman za lečenje akni i nečistoća na licu – Acne Control, Tretman Energy & Radiance– oksigenizacija i energizacija za sivu i umornu kožu, Lumafirm– premium antiage tretman, kao i JetPeel.

U sekciji “Usluge” na sajtu Studija Namaste možete pogledati koje sve vrste tretmana imamo u ponudi, a možete nas svakako posetiti ili pozvati kako bi se konsultovali sa našim timom koji tretman bi najviše odgovarao Vašem tipu i stanju kože.

Svi tretmani koje imamo u ponudi su potpuno bezbedni, neinvazivni, savremeni, bezbolni i najvažnije – efikasni.
Budite slobodni da nas kontaktirate ukoliko imate dodatna pitanja.

Izgledajte zdravo i negovano i budite – Prirodno lepi.

Recommend
Share
Tagged in