Važnost i benefiti higijenskog tretmana lica

Kada je u pitanju nega lica, vrlo često prednost dajemo kremama, serumima i tretmanima koji obećavaju savršenu kožu. Međutim, često zaboravljamo jedan od važnih koraka ka zdravoj koži – higijenski tretman lica. Ovaj tretman ne samo da igra važnu ulogu u održavanju kože zaista čistom, već pruža niz benefita za svaki tip kože.

Šta je higijenski tretman lica?

Higijenski tretman lica je postupak čišćenja kože lica profesionalnim metodama. Uključuje temeljno čišćenje, toniranje i hidrataciju, a može se prilagoditi i individualnim potrebama i tipu kože. Ovaj tretman podrazumeva uklanjanje nečistoća, mrtvih ćelija i viška sebuma, ostavljajući kožu svežom i revitalizovanom.

Benefiti tretmana

Dubinsko čišćenje – higijenski tretman omogućava dubinsko čišćenje pora, uklanjanjem nečistoća i mrtvih ćelija kože, sprečavajući dalju pojavu bubuljica i mitisera.

Balansiranje pH nivoa kože – održavanje optimalnog pH nivoa kože smanjuje se rizik od pojave iritacija i crvenila. Koža postaje balansirana i manje podložna spoljnim uticajima.

Prevencija bora – redovnim higijenskim tretmanima podstiče se regeneracija ćelija, smanjuje pojava finih linija i bora i podstiče elastičnost kože.

Hidratacija – ovaj tretman uključuje hidrataciju koja je ključna za očuvanje vlažnosti kože. Hidrirana koža izgleda zdravije, a bore su manje izražene.

Zašto je važno uključiti higijenski tretman?

Kao što je već napomenuto, higijenski tretman igra ključnu ulogu u očuvanju zdrave kože. On nije rezervisan samo za one sa problematičnom kožom, već je neophodan svim tipovima kože. Redovnim uklanjanjem nečistoća koža će biti spremna da apsorbuje sve potrebne sastojke proizvoda za negu.

Koliko tretman traje?

Trajanje tretmana, obično zavisi od potreba klijenta, odnosno stanja u kojem se koža nalazi. Obično trajanje tretmana je od 60 do 90 minuta i uključuje čišćenje, piling, ekstrakciju, masažu i masku. Kozmetičari prilagođavaju tretman prema potrebama svakog klijenta.

Higijenski tretmani su ključni deo održavanja kože lica zdravom. Osim redovnog čišćenja u salonu, važno je održavati i dnevnu rutinu nege koja uključuje čišćenje, toniranje, hidrataciju i zaštitu od sunca. Kombinacija profesionalnih tretmana i redovne kućne nege pruža najbolje rezultate.

Pronađite nas na adresi Hadži Milentijeva 32/1, Beograd i zakažite svoj termin pozivom na brojeve 011/409-56-49, 069/265-64-99, 069/555-40-80. Ponudu tretmana možete pogledati OVDE.

Recommend
Share
Tagged in