Kako menopauza utiče na izgled kože?

Dame koje su u menopauzi primećuju da ona i te kako utiče na izgled kože. Najizraženiji i svima uočljiv znak menopauze je ubrzano starenje kože. Koža postaje suva, potkožno masno tkivo se spušta prema bradi i mišići lica se opuštaju. Kao posledica toga, crte lica postaju manje izražene, a koža lica i vrata opuštena.

Starenje zahvata više organa pa tako i kožu kao naš najveći organ. Usled smanjenja količine estrogena dolazi do preraspodele potkožnog masnog tkiva što dovodi do gubitka volumena kože lica, posebno na području oko očiju, usana i obraza. U dermisu se smanjuje količina elastičnih vlakana pa dolazi do smanjenja elastičnosti kože.

Velike promene nastaju i na površini kože, u epidermisu: koža postaje tanja, manje elastična, obešena, poprima sivkastu boju, javljaju se tamne mrlje i kapilari.
Usporeno stvaranje lipida, dovodi do suvoće kože, a koža se i sve teže obnavlja. Iz tog razloga, potrebno je voditi posebnu brigu o koži, jer u menopauzi vaša koža traži posebnu pažnju. Važno je izabrati odgovarajuće tretmane i proizvode koji koži pružaju redovnu i intenzivnu negu koja će je nahraniti, učiniti vitalnom i podariti joj mladalački izgled.

Pedesete mogu biti prelepo razdoblje u životu svake žene, a menopauza je normalan nastavak života, u kojem i dalje treba da budete zdrave, negovane, srećne, nasmejane i prirodno lepe, samo je potrebno da unapred znate kako ona utiče na izgled Vaše kože!

Studio Namaste vam otkiva kako treba da brinete o koži lica, pogotovo kada je reč o osetljivom periodu u životu svake žene – menopauzi.

Koža može da se dosta ranije da se pripremi za menopauzu pojačanom negom u vidu u vidu stimulacije kolagena i čuvanja dubokih struktura derma i hipoderma, tako da se kroz taj period prođe manje vidno i bez drastičnih promena.

Svaki vid nege kože neinvazivnim tretmanima koje vam nudi Studio Namaste, poput Renew lifta, Jet Peel-a, Miolah (Miolift), Forma tretmana i tretiranja kože Inspira Med voćnim kiselinama dobrodošli su i pre 40-te godine, a nakon toga su obavezni ako želimo taj period prođe sa što manje posledica.
Ako žene pre menopauze ne osete potrebu za anti-age tretmanima jer imaju genetski dobar kvalitet kože, menopauza ih obično podstakne da naprave iskorak barem u vidu pojačane nege i traže savet stručnjaka u vezi mogućih tretmana kako bi popravile izgled lica.

Za sve informacije i konsultacije u vezi nege vaše kože, bilo da ste u menopauzi ili se ona bliži, možete nas posetiti ili pozvati telefonom. Naš stručni tim je tu za vas da vam uvek da pravi savet i preporuku u vezi realizovanja vaših želja.

Studio Namaste se nalazi na Vračaru, u Hadži Melentijevoj ulici broj 32, imamo obezbeđena dva parking mesta. Možete nas kontaktirati na sledeće brojeve: 011/409-56-49 i 069/265-64-99. Radno vreme Studija Namaste je: ponedeljak – petak 09:00 – 21:00, subota 10:00 – 16:00 nedelja 11:00 – 17:00

Dobrodošli!

Recommend
Share
Tagged in