Koje navike uništavaju kožu?

Otkrivamo vam koje navike uništavaju kožu, ali imajte na umu da sve savete u vezi promena verovatno nećete moći odmah da usvojite, ali svakako polako započnite pa ćete u skorije vreme videti rezultate.

Koža je vaš najveći organ pa preko nje možemo saznati neke stvari o našem telu kojih niste niti svesni. Na osnovu njenog izgleda i zdravlja možemo doneti zaključke kakvog je zdravlja naš celokupni organizam. Isto tako, njega kože počinje iznutra pa vaša rutina i sitnice kojih niste svesni mogu itekako uticati da izgled vaše kože ne bude onakav kakav biste želeli. No, ne brinite, uravnoteženom ishranom, redovnim vežbanjem, hidratacijom, usvajanjem zdravih navika i adekvatnim tretmanima, osiguraćete koži zdravlje i lepotu.

Svi znaju da je nastanak znakova starenja kože neizbežan, ali postoje navike koje mogu uzrokovati njihov prevremeni nastanak. S tim navikama biste trebali svakako prestati.

Spavanje na stomaku

Neprestano pritiskanje lica uz jastuk uzrokuje stvaranje bora. Da, da drage dame i gospodo, tako je, verovali ili ne! Najbolje je da spavate na leđima i stavite jastuk ispod kolena jer ćete tako sprečiti okretanje na bok. Koristite posteljinu od mekanog materijala koji se ne gužva lako jer ćete tako sprečiti boranje kože tokom spavanja. San služi za obnovu i regeneraciju tkiva, ali način na koji spavate i vrsta posteljine su vrlo važni.

Žvakaće gume

Žvakanje žvakaćih guma potiče neprestano ponavljanje istih pokreta lica. Osobe koje konstantno žvaću žvakaće gume potiču stvaranje bora kod uglova usana, ali i smanjenje elastičnosti kože na bradi. Jednom kada te bore počnu da se formiraju, jako ih je teško ukloniti. Jednostavno rešenje je korišćenje drugih načina osvežavanja daha poput bombona ili listića za osveženje daha. Drugim rečima – za kožu lica je sve bolje od žvakaćih guma.

Pušenje

Postoje brojni razlozi zbog kojih treba da prestanete sa pušenjem, a jedan od njih je i prevremeno starenje kože. Zbog pušenja izgledate starije jer ono smanjuje dotok krvi u kožu, odnosno vaše ćelije ne dobijaju dovoljno kiseonika i hranljivih stvari koje su im potrebne za regeneraciju. Hemikalije iz cigareta smanjuju količinu elastina, a pokreti lica tekom pušenja uzrokuju nastanak bora oko usana.

Izbegavanje krema za sunčanje

Redovno nanošenje kreme za sunčanje je ključno za prevenciju prevremenih znakova starenja. Svakako biste trebali da nanosite kremu sa odgovarajućim zaštitnim faktorom, zavisno od doba godine i koliko ste izloženi Suncu. Kremu za sunčanje treba da nanosite i tokom zime, bez obzira na to što su temperature niže. Svi dermatolozi se slažu da je svakodnevno nanošenje kreme za sunčanje jedan od najboljih načina da sprečite prevremeni nastanak znakova starenja i savetuju njihovu svakodnevnu upotrebu.

Šećer

Poznato je da prekomerna konzumacija šećera škodi vašoj liniji, ali istraživanja su pokazala da šećer narušava zdravlje i izgled kože. Šećer počinje da sabotira proizvodnju kolagena i elastina koji su zaslužni za održavanje kože mladolikom i elastičnom pa njegova konzumacija neće samo uzrokovati mitistere, nego će dovesti i do pojave bora. Konzumirajte šećer umereno i što češće birajte prirodne zaslađivače.

Premalo sna

Manjak sna prvo počinjemo da primećujemo na koži lica i količini energije, drugim rečima neispavanost se odmah vidi na licu i ne možete to sakriti. Spavanje je neophodno za obnovu tkiva i proizvodnju kolagena i elastina, a manjak sna će uzrokovati nastanak podočnjaka, mitisera, akni, bora i proširenje pora. Iako su simptomi manjka sna prolazni, kronična neispavanost može uzrokovati trajne probleme sa zdravljem i izgledom kože.

Manjak vode

Hidrirano telo je zdravo telo pa je hidrirana koža ujedno zdrava i lepa koža. Kožu svakako trebate hidrirati spolja i iznutra, ali unos vode, odnosno unutrašnja hidratacija, znatno je važnija. Svaka ćelija u našem telu sačinjena je od vode, uključujući i ćelije kože. Ako ćelije kože nemaju dovoljno vode, odmah ćete početi da primećujete manjak proizvodnje sebuma, proširenje pora i smanjenje elastičnosti kože pa se svakako pobrinite da popijete minimum 8 čaša vode dnevno.

Studio Namaste je pionir u Srbiji u polju neinvazivnih tretmana i tretmana organskom kozmetikom, te ima u ponudi tretmane koji mogu poboljšati izgled vaše kože. Na vama je da promenite životne navike i donesete odluku da izgledate lepo, a sve ostalo prepustite nama i bićete konačno zadovoljni svojim izgledom.

Budite prirodno lepi uz Studio Namaste.

Recommend
Share
Tagged in