Maderoterapija – tretman u Studiju Namaste

Maderoterapija je tehnika dubinske masaže tkiva koja se temelji na drevnoj orijentalnoj tehnici u kojoj se, sada popularno nazvane oklagije, koriste u različite svrhe. Ova procedura stekla je veliku popularnost među ženama zbog svojih pozitivnih uticaja na uklanjanje celulita, ali i poboljšanja proporcija tela i izgleda kože na tretiranim područijima.

Međutim, veoma je važno pažljivo odabrati osobu koja će biti zadužena za njeno izvođenje. Zbog čega je to tako?

Procedura

Tretman maderoterapije izvodi se uz pomoć anatomski oblikovanih drvenih oklagija i rolera i podrazumeva niz pokreta kojima se ubrzava metabolizam, uklanjaju masnoće i oslobađaju toksini, što pozitivno utiče na poboljšanje celokupnog stanja organizma.

Korišćenjem različitih oklagija na ciljanim područijima obuhvataju se mišići, masnoće i celulit, koža postaje zategnutija, a proces gubitka težine je ubrzan. Osim što utiče na izgled butina, nogu i struka, maderoterapija će u velikoj meri uticati i na opuštanje i relaksaciju.

Naravno, ova neinvazivna metoda ne može učiniti ništa ukoliko se ne povede računa o zdravijem načinu života – vežbanju i ishrani.

Loše strane maderoterapije

Kako bi videli sve benefite, neophodna je istrajnost. Međutim, mnogo žena se ipak odlučuje da prestane već nakon nekoliko odrađenih tretmana zbog bolova i modrica koje se javljaju. Glavni krivac za ozbiljne kontraefekte su nestručna lica koja izvode proceduru. Maderoterapija ne sme da boli!

Ovaj tretman može da izazove manju upalu mišića, ali nikako ne sme biti neprijatan i izazvati veće kontraefekte. Agresivna i nestručno izvedena procedura vodi ka pucanju tkiva i trajnog oštećenja, zatim pucanja krvnih sudova, čak i pojavu kapilara.

Maderoterapija se ne sme raditi na svakoj koži, pa čak se ni sve oklagije ne smeju koristiti prilikom tretmana. Nije preporučljiva za mlađe osobe.

Maderoterapija u Studiju Namaste

U Studiju Namaste se maderoterapija posmatra kao invazivni tretman i stoga je bezbednost klijenata postavljena kao prioritet.

Pre svega, obavlja se informativni razgovor o životnim navikama klijenta, a potom i pregled stanja kože, sudova i tkiva. U početku, tretmani se sprovode sa punom pažnjom kako bi bili u potpunosti prijatni, a u slučajevima kože sklone alergijama organska ulja smanjiće mogućnost nastanka eventualnih nuspojava.

Ponovo, vrlo je važno napomenuti da ova vrsta tretmana nije preporučljiva svima i da je neophodno da osoba koja vrši tretman bude stručna i iskusna.

Pronađite nas na adresi Hadži Milentijeva 32/1, Beograd i zakažite svoj termin pozivom na brojeve 011/409-56-49, 069/265-64-99, 069/555-40-80. Ponudu tretmana možete pogledati OVDE.

Recommend
Share
Tagged in