NEGA KOŽE POSLE SUNČANJA

Sezona godišnjih odmora, vrelih dana i intenzivnog izlaganja Suncu je završena. Međutim, tragovi koje su Sunce i morska voda ostavili na Vašoj koži su vidljivi. Najčešći razlog za su neadekvatna nega kože tokom i posle sunčanja.
U letnjem periodu koža zahteva posebnu vrstu nege usled intenzivnog izlaganja jakim sunčevim zracima, kao i morskoj vodi koja naročito isušuje kožu. Ključna formula nege kože je dubinska hidratacija pre i posle sunčanja.

Šta se dešava sa kožom tokom sunčanja?

Tokom odmora uglavnom uživamo u benefitima divne “letnje”, “morske” kože – uživamo i odmaramo se u moru i Suncu, potamnimo, sitne promene na koži se povuku i koža zasija, bude zategnuta i čvrsta. Međutim, kada dođe jesen dolazi do naglog pogoršanja stanja kože. Ovom prilikom Vam otkrivamo zašto se to dešava i zašto je važna nega kože posle sunčanja.

Sunčanje isušuje kožu i zadebljava je i trenutno može delovati kao da je koža zbog toga lepša, ali se posle nekoliko nedelja pojavljuju prvi problemi: vidljivije borice i potkožne upale. Takođe može doći do pojave fleka, dehidratacije, gubitka sjaja i svežine, perutanja itd.
Najvažniji zadatak u tom periodu jeste povratiti balans vlažnosti i masnoća u koži i tretirati nastale promene i oštećenja.

Osnovni koraci nege kože posle sunčanja su:

  • Čišćenje kože – klasičnim (higijenskim) tretmanom
  • Hidratacija, dubinska nega i umirenje upalnih procesa

Negativni uticaji sunca i slane vode

Sunčevi zraci su iz godine u godinu štetniji po zdravlje kože, s toga je neophodno oprezno i umereno provoditi vreme sunčajući se. Preporuka Studija Namaste jeste da pažljivo proverite promene na Vašoj koži – većina su bezazlene i estetske prirode, ali ukoliko ste primetili pojavu novog ili promenu na postojećem mladežu, vreme je da se obratite dermatologu. Jesen je vreme kada se suvoća kože povećava, a promena temperature i vlažnosti vazduha dovodi do pogoršanja nekih oboljenja kože.
Koža je zadebljala i pojačano se peruta, a s jeseni se njena suvoća sama po sebi pojačava. Jesen i zima su vreme kada je potrebno pojačati hidrataciju kože, posebno kod osoba sa suvom kožom.

Kako negovati kožu posle mora i sunčanja?

Kako ne biste oštetili kapilare, izbegavajte umivanje vrućom vodom, već to učinite mlakom ili hladnom vodom. Budući da neposredno po završetku letnjeg perioda i intenzivnog sunčanja dolazi do pojačanog lučenja znoja, stvaranja sebuma i nečistoća na površini kože – naša preporuka je da uradite ono najosnovnije – klasičan (higijenski) tretman.

Hidratacija

Hidratacija kože nakon sunčanja preko je potrebna kako bi koža zadržala elastičnost i zdrav izgled. Leti koža gubi više vode zbog visokih temperatura i iz tog razloga je potrebno unositi više tečnosti u organizam i na taj način hidrirati telo iznutra. Kožu lica i tela je potrebno takođe svakodnevno negovati hidrantnim kremama kako bi se povratila izgubljena vlažnost kože. Pored hidrantnih krema neophodno je dodatno unositi tečnost, najbolje vodu, a naša preporuka su i tretmani poput Absolute Hydration kozmetike, Mezoterapija sa serumima za hidrataciju, Ocean Secret Luxury, Mioxy Caviar tretman, kao i jedan od omiljenih tretmana naših klijenata – JetPeel.

Ovi tretmani su namenjeni klijentima čija se koža tokom letovanja isuši, izgubi sjaj i dehidrira, sitne bore su intenzivnije, prisutne su fleke i blage pigmentacije. Takve promene kože su česte kod normalne i suve kože, kao i kod mešovite i masne – a sve usled kombijacije delovanja UV zraka, znoja i morske vode.

Tokom jeseni i zime je idealan period da tretirate kožu voćnim kiselinama – kozmetikom Inspira Med, te ćete na taj način osvežiti svoju kožu, podmladiti, podstaći stvaranje kolagena i elastina, hidrirati, ukloniti fleke i pege i sprečiti stvaranje novih. Takođe, jedna od naših preporuka jeste i tretman sa peptidima i hormonom rasta budući da kako godine prolaze polako se gubi mladolikost kože i ona stari, te ovim tretmanom se ona nadoknađuje, poboljšava vlažnost i elastičnost kože, te smanjuje bore.

Ukoliko imate neke od navedenih promena savetujemo Vam da nas posetite i vratite svežinu i lepi izgled Vašoj koži. Nemojte zanemarivati dehidriranost kože i oštećenja koja nastaju kao posledica sunčanja, već pripremite svoju kožu za jesenji i zimski period. Za više informacija, preporuke oko tretmana i zakazivanje termina, možete nas uvek kontaktirati – kliknite ovde.
Vaš Studio Namaste!

Recommend
Share
Tagged in