Nega u prelaznom periodu

Na izmaku smo leta i u momentima kad velike vrućine prestaju, a dani postaju kraći i svežiji, vreme je za promenu rutine nege. To ne znači da se ona u potpunosti mora izmeniti, već samo da je morate prilagoditi potrebama svoje kože, uključivanjem određenih preparata i prilagođavanju za hladne dane koji slede. U nastavku bloga, donosimo nekoliko koraka nege za prelazni period.

Pojačajte hidrataciju

Rana jesen je mnogima omiljeno godišnje doba. Još uvek imamo prilike da uživamo u miholjskom letu i blagim temperaturama, ali je oktobar, koliko blag bio ipak pravo vreme da pojačate hidrataciju. Nešto niže temperature i suvlji vazduh u prostorijama itekako mogu da utiču na promene na našoj koži i da je u određenoj meri učine suvljom. Zbog toga je pored standardne hidratacije poželjno uvesti formulacije koje prodiru u različite slojeve kože i hidriraju je na drugačiji način. Dodajte svojoj rutini, tonike, hidratante serume i nešto „teže“ kreme i pripremite svoju kožu za periode hladnog vremena koji dolaze.

Tretman lica

Posle nekoliko meseci sunca, visokih temperatura i morske vode koži je neophodna obnova, a najbolji način za to jesu tretmani. Prvi tretman svakako treba biti higijenski, jer ćete njime najbolje očistiti nečistoće sa lica, a potom i tretmani koji će vašoj koži vratiti zdrav sjaj i hidriranost. Pogledajte ponudu tretmana za lice koju nudimo u Studiju Namaste i daberite onaj koji vam najviše odgovara.

Upotreba pilinga

Eksfolijacija je važan korak u nezi tokom čitave godine. Posebno se preporučuje s pojavom hladnijih dana, u kojima svež vazduh utiče na našu kožu čineći je suvom. Piling će ne samo pospešiti uklanjanje mrtvih ćelija, već će otvoriti pore i omogućiti da hranljive materije iz preparata lakše dopru do slojeva kože i poboljšaju njen izgled.

Maske za lice

Upotreba maski osiguraće vam kvalitetan tretman u kućnim uslovima. Maske sadrže preko potrebne vitamine i sastojke koji će nahraniti, očistiti i revitalizovati kožu lica za svega nekoliko minuta. Poželjno je koristiti ih jednom do dva puta nedeljno, a osim maski za celo lice, dodajte i one za predeo oko očiju kako bi upotpunili tretman.

U svoju negu možete uključiti i termalnu vodu jer će u periodu kad je vazduh zagađeniji i suvlji nego inače zaštititi kožu od uticaja spoljašnje sredine i osvežiti je. Nikako nemojte zaboraviti ni kremu sa zaštitnim faktorom, jer su sunčevi zraci prisutni tokom cele godine.

Prepoznajte potrebe svoje kože, prilagodite negu i uživajte u jesenjim mesecima koji su pred nama.

Pronađite nas na adresi Hadži Milentijeva 32/1, Beograd i zakažite svoj termin pozivom na brojeve 011/409-56-49, 069/265-64-99, 069/555-40-80. Ponudu tretmana možete pogledati OVDE.

Recommend
Share
Tagged in