Nega vrata i dekoltea

Zdrava i sjajna koža odlika je mladalačkog izgleda. Kako bi što duže zadržale lepotu i mladost, veliki broj žena se sve čeće okreće estetskim procedurama, koje pak ne moraju biti jedini izbor. Vođenje brige o licu i telu, kvalitetna procedura i neinvazivni kozmetički tretmani mogu biti dovoljni da i u najboljim godinama vaša koža izgleda mlado.

Iako se veliki broj žena fokusira pre svega na regije lica, važno je napomenuti da vrat i dekolte zaslužuju podjednaku pažnju, te vam u nastavku teksta donosimo savete o nezi ovih regija.

Prvi korak – čišćenje

Čišćenje je prvi i najvažniji korak kada je nega u pitanju, jer bez njega, ostali preparati ne bi imali učinka. Ovim se uklanja prašina, smog i nečistoće koje se tokom dana nakupljaju na našoj koži. Za čišćenje vrata i dekoltea preporuka je korišćenje istog čistača koji koristite i za lice.

Prilikom odabira ovih preparata, važno je odabrati one bez sulfata, jer će u suprotnom oni dodatno isušiti kožu i ubrzati proces starenja.

Hidratacija i anti-age

Kako bi što duže zadržali mladolik izgled kože, nemojte preskakati hidrataciju, koja je ovim delovima tela izuzetno važna. Osim dobrog izbora hidratantne kreme, važan je i postupak nanošenja – kremu nanosite kružnim pokretima od gore do sredine grudi čime ćete pospešiti cirkulaciju i postići zdrav i svež izgled svakog jutra.

U potrazi za dobrom hidratantnom kremom za ovaj deo tela imajte na umu da bi u njen sastav trebala da ulazi hijaluronska kiselina zbog njenih izuzetno dobrih sposobnosti zadržavanja vode, zatim mnogobrojni vitamini i sastojci koji će sprečiti isušivanje i obnoviti kožnu barijeru.

Ukoliko vaša koža to zahteva, u redovnoj nezi vrata i dekoltea možete uvrstiti i preparate koji sadrže anti-age sastojke. Neke od najmoćnijih supstanci pored hijaluronske kiseline su antioksidanti, vitamini A, C i E, retinol i kolagen.

SPF

Koliko god se trudili da vašu kožu održite mladolikom, sve će biti uzalud ukoliko ne koristite zaštitu od sunca. Sunce zaista jeste pravi neprijatelj kože zbog štetnih uticaja UV zraka koji prolaze kroz njenu barijeru i narušavaju njen izgled. Neophodno je koristiti kreme s visokim zaštitnim faktorom svakodnevno i uz nekoliko nanošenja u toku dana, najviše u letnjim mesecima. Trudite se da ove delove tela pokrivate garderobom što je više moguće, jer je ona ipak najbolja zaštita.

Tretmani

S obzirom na to da ovi delovi tela zahtevaju posebnu pažnju, u njihovoj nezi vam mogu pomoći i mnogobrojni tretmani. Uz konsultacije sa terapeutom i u zavisnosti od potreba vase kože, ovi tretmani mogu doprineti njenoj zaštiti od spoljnih uticaja, revitalizaciji, uklanjanju bora i hidrataciji, odnosno poboljšanju sveukupnog izgleda vrata i dekoltea.

Neinvazivni tretmani iz ponude Studija Namaste, kozmetika prirodnog porekla i svakodnevna nega doprineće da vaš dekolte i vrat dobiju svu potrebnu negu i da vam zajedno sa brigom o licu donesu izgled koji vraća samopouzdanje.

Pronađite nas na adresi Hadži Milentijeva 32/1, Beograd i zakažite svoj termin pozivom na brojeve 011/409-56-49, 069/265-64-99, 069/555-40-80. Ponudu tretmana možete pogledati OVDE.

Recommend
Share
Tagged in