Nega zrele kože lica

Starenje je prirodan i neminovan proces. Koža već nakon 25. godine života počinje da gubi kolagen i elastin i počinje da se opušta. Bez sumnje, ovo je pravo vreme za uvođenje anti-age rutine, kako bi se posledice starenja ublažile i odložile. Međutim, koja je adekvatna nega u godinama koje slede, odnosno nega zrele kože?

Kako izgleda zrela koža?

Do promena u strukturi kože i promeni njenog izgleda dolazi zbog gubitka elastina i kolagena, ali i hijaluronske kiseline – važne komponente koja koži daje zdrav i baršunast izgled. Gubitak važnih supstanci uz uticaj štetnih spoljašnjih faktora rezultira pojavom bora, gubitkom sjaja, hiperpigmentacijom, dehidriranošću kože koja gubi sjaj i tonus. Pokazatelji zrele kože koji se javljaju u određenim godinama života su i staračke pege na licu i telu.

Tipovi zrele kože

Tip kože se ne može izmeniti upotrebom kozmetičkih preparata, ali se simptomi u velikoj meri mogu držati pod kontrolom. Zrela koža je, isto koliko i mlada podeljena na tipove od kojih se svaki susreće sa određenim problemima i zahteva određenu negu.

Masna zrela koža zahteva pažnju u vidu preparata i nege, obzirom na pojačano lučenje sebuma koji stvara probleme u vidu nečistoća, bubuljica ili akni koje se mogu javiti i u zrelom životnom dobu. Pozitivna stvar je ta što je masna koža, zahvaljujući svojoj strukturi u mnogo manjoj meri dehidrirana, te se bore mnogo kasnije pojavljuju, a kolagen i elastin slabije gube. Iako je ovo pozitivna strana ovog tipa kože, nemojte umanjivati značaj kozmetičkih preparata i tretmana kojima ćete mnogo duže zadržati mladalački iztgled.

Suva zrela koža lica je sa druge strane u većoj meri podložna stvaranju bora, jer je zbog smanjenog lučenja sebuma podložnija uticaju štetnih spoljašnjih faktora. Neka se u vašoj kozmetici nađu preparati namenjeni redovnoj hidrataciji, a pored lica nemojte zaboraviti okoloočnu regiju i deo vrata i dekoltea.

Hiperpigmentacije

Problemi sa hiperpigmentacijama počinju da se javljaju kako koža stari, pogotovo ukoliko je u velikoj meri trpela izlaganje suncu ili solarijumu. U četrdesetim godinama, dolazi do aktivacije melanocitnih ćelija u dubljim slojevima kože, proizvodeći više proteina. Ovo stanje rezultira pojavom neujednačenog tena. Ovaj problem, kao i ostali se mogu rešiti adekvatnom i ciljanom negom.

Nega zrele kože

Izbor preparata za negu treba da odgovara potrebama kože i njenom tipu. Ono što je neophodno je da oni pored hranljivih vitamina, minerala i hijalurona sadrže i dovoljnu količinu koenzima Q10 značajnog antioksidanta.

Naravno, uvođenje kozmetičkih tretmana uz kozmetičke preparate i briga o zdravom načinu života je neophodno kako bi vaša koža zadržala zdrav i mladalački izgled što je duže moguće.

Pronađite nas na adresi Hadži Milentijeva 32/1, Beograd i zakažite svoj termin pozivom na brojeve 011/409-56-49, 069/265-64-99, 069/555-40-80. Ponudu tretmana možete pogledati OVDE.

Recommend
Share
Tagged in