Nijacinamid – omiljen sastojak preparata za negu

Nijacinamid je sastojak prisutan u sve većem broju preparata zahvaljujući širokom opsegu njegovog delovanja. Kao element koji pripada grupi vitamina b3, nijacinamid je uključen u važne metaboličke procese, a kako bi se nadoknadio neophodan je i njegov unos spolja, odnosno kroz preparate koji ga uključuju. Koje su dobrobiti nijacinamida i koliko je ovaj sastojak važan?

Šta je nijacinamid?

Ovaj oblik vitamina značajniji je nego što mislimo. Nijacinamid u velikoj meri doprinosi pravilnom funkcionisanju metaboličkih procesa, a unosom kroz hranu (meso, riba, jaja, zeleno povrće obiluju ovim vitaminom) omogućava pravilnu transformaciju i prenos energije iz hrane u organizam.

Takođe, zadužen je za podsticanje proizvodnje kolagena i lipida koji su zaduženi za zdrav izgled kože. S obzirom da ga koža lako apsorbuje, sjajno funkcioniše i ukoliko se nanosi topikalno u vidu krema i sličnih preparata. Iako nije naznačen kao glavni sastojak preparata, njegovo delovanje je višestruko, a s obzirom na benefite i teksturu, sigurno će postati omiljen korak u nezi kože.

Super-sastojak za sve tipove kože

Nijacinamid je nesumnjivo jedan od sastojaka koji svaki tip kože voli, jer im se na poseban način prilagođava i deluje. Ukoliko je reč o masnoj i ankoznoj koži, on će smanjiti lučenje sebuma, umiriti upale i crvenilo i smanjiti pore. Kod suve kože podstiče proizvodnju ceramida, jača kožnu barijeru i time smanjuje gubitak vlage, čime se postiže hidriran i zdrav izgled.

Takođe, doprinosi produkciji keratina, važnog proteina koji kožu održava otpornijom i zdravom i utiče na redukciju sitnih linija i bora, produžavajući mladoliki izgled.

Kako i koliko često treba da se koristi?

Ovaj moćan sastojak će se vrlo lepo uklopiti u svaku rutinu nege, s obzirom da ga veliki broj preparata poput tonika, seruma, krema i maski sadrži. U zavisnosti od toga o kojem je preparatu reč, zavisiće i njegov redosled u rutini nege.

S obzirom na njegovo blago dejstvo, možete ga koristiti svakodnevno, dva puta na dan, bilo da govorimo o letnjem ili zimskom periodu. Ukoliko vašoj rutini dodajete aktivan sastojak koji može izazvati iritacije, preporučuje se korišćenje nijacinamida kako bi kožu učinio otpornijom.

Njegova upotreba sa drugim aktivnim sastojcima doneće samo dobrobiti vašoj koži, te se nemojte ustručavati kada je njegovo kombinovanje sa peptidima, antioksidantima ili vitaminom C u pitanju.

Efekte nijacinamida videćete koliko odmah, a do onih optimalnih rezultata biće potrebno oko 12 nedelja upotrebe. Svakako, budite pažljivi prilikom korišćenja i budite slobodni da se konsultujete sa stručnim licem ukoliko je to potrebno.

Pronađite nas na adresi Hadži Milentijeva 32/1, Beograd i zakažite svoj termin pozivom na brojeve 011/409-56-49, 069/265-64-99, 069/555-40-80. Ponudu tretmana možete pogledati OVDE.

Recommend
Share
Tagged in