Organska kozmetika u Studiju Namaste 

Organsku kozmetiku prati nekoliko mitova: da li je zaista organska ili samo marketinški trik, kao i da je skupa i s tim u vezi za mnoge nedostižna. Međutim, potrebno je da budete realni i da se zapitate šta nanosite na svoj najveći organ – kožu, koja je glavni apsorber svih supstanci, hranitelj našeg tela i naš odbrambeni štit od spoljašnjih uticaja.

Na urušavanje kvaliteta kože ne utiču samo štetni spoljašnji uticaji – UV zraci, zagađen vazduh, alkohol, loša ishrana, dehidratacija, već i kozmetika kojom tretiramo kožu. Upravo iz tog razloga Studio Namaste želi da Vam ukaže na prednosti i dobrobiti organske kozmetike.

Pre svega, treba da znate da u proseku koristimo oko 10 kozmetičkih proizvoda dnevno, a to znači da nanesemo i do 130 različitih hemikalija koje. Kada pogledamo ove sastojke i njihovo dejstvo i imamo i u vidu da naša koža apsorbuje čak 60% onoga što na nju nanesemo, itekako imamo razloga da budemo zabrinuti zbog svoje svakodnevne „beauty rutine“ i proizvode koje koristimo za ličnu higijenu. Srećom, postoji bezbednija alternativa – organska kozmetika i zato je ona izbor Studija Namaste.
Ponosni smo na činjenicu da smo jedini kozmetički studio koji koristi isključivo neinvazivne metode i prirodnu tj. organsku kozmetiku.
Brendovi čiju kozmetiku koristimo pri tretmanima su provereno organskog, medicinkog porekla i sigurno najbolje i najkvalitetnije rešenje za Vašu kožu.

Reč je o brendovima koji su broj 1 u svetu: Pevonia Botanica, Thalion, Dr. Rimpler i Inspira Med. Više o ovim brendovima možete pročitati ovde.
Ukoliko već neko vreme razmišljate o korišćenju organske kozmetike i da li je odnos cene i kvaliteta realan, u redovima koji slede otkrićete šta je organska kozmetika, po čemu se razlikuje od prirodne i zašto bi trebalo da razmislite o njenoj svakodnevnoj upotrebi.

Šta je organska kozmetika?

Organska kozmetika označava kozmetiku u čiji sastav ulaze samo sastojci proizvedeni u skladu sa strogim procedurama po pitanju čistoće i odsustva pesticida i veštačkih đubriva. U sastav ove kozmetike ne ulaze genetski modifikovane biljke i ne upotrebljava se nanotehnologija, sterilizacija zračenjem i druge metode koje bi mogle da budu rizične po ljudsko zdravlje. U njoj nećete pronaći ftalate, parabene i derivate nafte poput mineralnog ulja, kao i mnoge druge koje se nalaze na deklaracijama industrijske kozmetike, a čija štetna dejstva nisu čak ni u potpunosti ispitana.

Razlika između organske i prirodne kozmetike

Prirodna kozmetika još uvek nije zakonski regulisan termin i zato je odsustvo sertifikata glavna razlika u odnosu na organsku. Kao i u organsku, i u prirodnu kozmetiku ulaze prirodni sastojci, dobijeni direktno iz biljaka ili minerala, bez prerade ili minimalno prerađeni. Obavezno pogledajte redosled sastojaka – što je bliži početku liste, u većoj je koncentraciji u proizvodu i obrnuto. Ako su na primer među sastojcima, i to pri početku liste, sastojci poput šea butera, aloje ili esencijalnih ulja, možete biti sigurni da je u pitanju prirodni proizvod. Iako su i u prirodnoj kozmetici zabranjeni sastojci rizični po zdravlje ljudi, proveravajte deklaracije i izbegnite one koji sadrže parabene, ftalate, veštačke boje i mirise. Po pitanju zdravlja i dobrobiti planete, prirodna i organska kozmetika su neuporedivo bolji izbor u odnosu na konvencionalnu. Uz to, često su i efikasnije u rešavanju problema koje imamo.

Organska kozmetika za lice i telo – Studio Namaste

Razlozi zašto bi trebalo da koristite organsku kozmetiku:

1. Ne dolazi do zasićenja prilikom upotrebe organske kozmetike

Pretpostavljamo da ste primetili da nakon dužeg perioda korišćenja istih proizvoda (bez obzira da li je u pitanju krema, losion ili šampon) imate osećaj da su vam se koža i kosa zasitili. To je zbog velikog broja veštačkih sastojaka koji ostaju na površini. Ovakav problem nećete imati sa organskom kozmetikom.

2. Organska kozmetika je zdraviji izbor

Kao najveći ljudski organ, koža se neprestano obnavlja, učestvuje u eliminaciji toksina i predstavlja barijeru za bakterije. I upravo je zbog toga izbor kozmetike važan.

3. Organska kozmetika ne sadrži veštačke mirise

Kada na proizvodu vidite oznaku “miris”, “parfem” ili “fragrance”, možete samo da nagađate šta to znači. Bilo koji štetni sastojak se može kriti iz toga. Organska kozmetika nema jak, već blag miris, koji se dobija iz prirodnih proizvoda, poput esencijalnih ulja. Takođe, na deklaraciji organske kozmetike će sastojci biti izlistani pojedinačno i znaćete šta čini taj miris koji prija vašim čulima.

4. Organska kozmetika daje bolje rezultate

Organska kozmetika daje bolje rezultate od industrijske zbog svojih sastojaka. To vam je ista stvar kao sa kuvanjem. Ukusno i zdravo jelo ne uključuje veštačke ukuse i previše prerađene sastojke, već se priprema od čistih, svežih i jednostavnih sastojaka. Formula je i u kozmetici ista – bolji sastojci znače i bolje rezultate. Ovo vam može biti posebno značajno ako imate osetljivu kožu, jer sastojci iz organske kozmetike neće iritirati, isušivati i dodatno pogoršati stanje vaše kože.

5. Organska kozmetika ne šteti okolini

Iako vam se može učiniti da se ovo ne odnosi direktno na Vas, kad bolje razmislite pitanje očuvanja životne sredine itekako je povezano i sa našim životima. Ako želimo da budemo iskreni prema sebi, priznaćemo da smo svesni da se pakovanja u kojem je spakovana naša industrijska kozmetika baš i ne nalaze na prvom mestu po stepenu biorazgradivosti. Takođe, hemikalije koje se u njima nalaze osim na našem telu završavaju i u vodi i samim tim u lokalnom ekosistemu. A da i ne spominjemo zemljište zagađeno pesticidima na kojem se uzgajaju neki od sastojaka, kao i genetski modifikovane biljke. Kada koristite organske proizvode, učestvujete u smanjivanju negativnog uticaja na našu okolinu. Znate da koristite prirodne sastojke, spakovane u ambalaže koje su manje ekološki štetne.

6. Koža će vam biti mekša ako uporebljavate organsku kozmetiku

Ako Vam se dešavalo da pomislite da je Vaš balzam ili losion za telo kontraproduktuvan, odnosno da su vam usne i kože još suvlji, znajte da ste u pravu. U industrijskoj kozmetici česti su štetni sastojci koji dodatno isušuju kožu, poput sulfata. Pošto toga nema u organskoj kozmetici, Vaša koža će zaista biti hidrirana, pa samim tim i mekša. Uz to, uz upotrebu odgovarajućih proizvoda koža će verovatno biti i čistija i manje sklona upalama i pojavi akni i mitisera.

Učinci organske kozmetike:

Kada je reč o organskoj kozmetici, njene dobrobiti su velike, jer:

  • ne dolazi do zasićenja proizvodima
  • zdravije su za Vas i Vaše telo
  • ne sadrže veštačke mirise
  • daju bolje rezultate
  • ne štete okolini
  • lepše mirišu
  • koža je mekša i zaštićena od prevremenog starenja
  • ne morate da brinete o svom zdravlju dok se šminkate
  • kosa će biti lepša, jača i bujnija

Svi se trudimo da vodimo računa o svom telu, kako bi izgledali mlađe i lepše. Kombinacija odgovarajuće hrane, odmora i opuštanja su osnova, ali važna je i pravilna nega. A pravilna nega podrazumeva korišćenje prirodnih, visokokvalitetnih organskih proizvoda koji su odlični za naš izgled, zdravlje i okolinu, koji uz to daju i bolje rezultate.

Organska kozmetika nije bacanje para, nego najbolji izbor za negu!
Pored tretmana, u Studiju Namaste možete takođe i kupiti organsku kozmetiku koja pogoduje Vašem tipu kože, a sve nakon konsultacija sa našim kozmetičarima. Sa ponosom možemo da kažemo da sve radimo u službi dobrobiti za zdravlje i što veće efikasnosti, s tim u vezi naš izbor je zauvek samo organska kozmetika i samo prirodno lepa i negovana koža.

Budite Prirodno lepi uz tretmane organskom kozmetikom u Studiju Namaste i zakažite svoj prvi tretman već danas!

Recommend
Share
Tagged in