Važnost pilinga u rutini nege kože

Pravilna nega kože je ključna za postizanje zdravog i lepog izgleda. Pored osnovnih koraka, poput čišćenja, hidratacije i zaštite kože od UV zraka, piling je neophodan korak za postizanje željenih rezultata.

Iako se naša koža prirodno oslobađa mrtvih ćelija, ponekad spoljni i unutrašnji faktori mogu usporiti ovaj proces, što može dovesti do problema poput pojave akni, neujednačene teksture i umornog izgleda kože. Eksofilacija će ubrzati obnovu ćelija i učiniti da koža izgleda glatko i osveženo.

Koji su benefiti pilinga za kožu?

Eksfolijacija donosi mnoge benifte za našu kožu. Pre svega, poboljšava teksturu kože uklanjanjem mrtvih ćelija sa površine, čime se sprečava punjenje pora i podstiče čišćenje istih. Time se smanjuje rizik od pojave akni i inflamacija. Dodatno se ubrzava proces obnove ćelija, što pomaže u smanjenju hiperpigmentacija uzrokovanih aknama ili prekomernim izlaganjem suncu.

Redovnim eksofilijacijama podstiče se proizvodnja kolagena, čime se smanjuje izgled finih linija i bora, što čini ovaj tretman idealnom anti-age terapijom koja je dostupna u kućnoj nezi.

Takođe, piling će poboljšati apsorpciju drugih sastojaka u vašoj nezi kože, tako da ćete dobiti bolje rezultate iz vaše trenutne rutine nege.

Koje vrste pilinga postoje?

Mehanički piling

Fizička eksfolijacija podrazumeva korišćenje proizvoda sa sitnim česticama koje se mehanički trljaju po koži kako bi se odstranile mrtve ćelije. Najčešće se koriste abrazivne čestice poput peska, kristala ili semenki voća. Rezultat je momentalno meka i glatka koža.
Mehanički piling može biti previše grub za pojedine tipove kože lica, naročito osetljive i kože sa aknama.

Enzimski piling

U ovim proizvodima se koriste enzimi poput papaina ili bromelaina, koje možemo pronaći u voću. Imaju sposobnost da otope i razgrade nečistoće, kao i da podstiču regeneraciju ćelija čime se pospešuje sinteza kolagena i elastina.

Enzimski pilinzi su nežni prema koži, tako da ga mogu koristiti svi tipovi kože. Uz ovu vrstu eksofiljacije se preporučuje korišćenje zaštitnog faktora.

Hemijski piling

Hemijska eksfolijacija kože koristi AHA, BHA i PHA kiseline koje imaju višestruke benefite za kožu. Ovi sastojci su poznati po svojoj efikasnosti u rešavanju različitih problema kao što su akne, hiperpigmentacije i bore.

Međutim, važno je biti oprezan pri uvođenju ovih sastojaka u rutinu nege zbog mogućih neželjenih reakcija. Izbor odgovarajuće kiseline za vaš tip kože zavisi od veličine molekula kiseline koja će biti apsorbovana u kožu.

Hemijska eksofilijacija sa višim koncentracijama kiselina pruža najbolje rezultate za različita stanja kože, ali taj tretman treba obavljati samo stručno lice.

U Studiju Namaste dostupni su brojni tretmani, poput Arkana pilinga, koji efikasno uklanja hiperpigmentacije i podočnjake koristeći prestižnu formulaciju sastojaka.

Takođe, preporučujemo tretman Acne Control, koji, pored drugih sastojaka, koristi i salicilnu kiselinu koja dubinski čisti pore i time sprečava pojavu novih akni, a postojeće eliminiše.

Pronađite nas na adresi Hadži Milentijeva 32/1, Beograd i zakažite svoj termin pozivom na brojeve 011/409-56-49, 069/265-64-99, 069/555-40-80. Ponudu tretmana možete pogledati OVDE.

Recommend
Share
Tagged in