Prednosti hijaluronske kiseline

Hijaluronska kiselina je supstanca koja se prirodno nalazi u našoj koži, očima i zglobovima. Ono što je posebno važno kod ove kiseline jeste njena sposobnost da apsorbuje i zadržava velike količine vode, čak do hiljadu puta više od svoje težine. Ova karakteristika je ključna za održavanje elastičnosti i hidratacije naše kože.

Šta je hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina je prirodno prisutna u našem telu i sastoji se od polisaharidnih molekula ili šećera. Međutim, kako starimo, naše telo postepeno proizvodi manje hijaluronske kiseline. Koncentracija hijaluronske kiseline počinje da opada nakon 25. godine života, što dovodi do bržeg gubitka vlage i volumena kože, te pojave prvih bora.

Ovaj sastojak je pogodan za sve tipove i stanja kože, jer najčešće ne izaziva iritacije ili akne. Iako u svom nazivu ima reč „kiselina“, ona ne deluje kao eksfolijant poput AHA, BHA i PHA kiselina.

Koje su posledice dehidratacije kože?

Hijaluron je idealni saveznik u borbi protiv dehidrirane kože lica. Kada joj nedostaje vlage, ona često deluje umorno i oštećeno. Osim toga, nedostatak vlažnosti može oslabiti prirodnu zaštitnu barijeru kože, što dovodi do iritacija i povećava rizik od raznih problema poput rozacee i pojave akni.

Iz ovog razloga je bitno da se nedostatak ove kompotente nadoknadi upotrebom iste u svakodenoj nezi.

Tipovi hijaluronske kiseline

Glavna razlika između tipova hijaluronske kiseline leži u veličini molekula. Ova razlika utiče na njihovu sposobnost vezivanja vode i način na koji deluju na kožu.

Dugolančana HA ima visoku molekulsku težinu i ne prodire duboko u kožu. Nakon nanošenja, na površini kože se formira sloj koji ima antiinflamarno i zaštitno dejstvo. S obzirom na to da ostaje na površini kože, nema dugoročni efekat, jer se prilikom narednog čišćenja kože spira.

Srednjolančana ima molekule srednje veličine. Vrlo često koristi u kozmetičkim proizvodima i tretmanima, jer kombinuje prednosti oba tipa.

Kratkolančana hijaluronska kiselina, s druge strane, sastoji se od niske molekulske mase koja prodire duboko u kožu i pomaže da se zadrži vlaga u vezivnom tkivu kože. Nakon toga, koža izgleda punije, čistije i vidno se smanjuju fine linije i bore.

Kako deluje hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina nema samo odlično hidrirajuće dejstvo, već i regenerativna svojstva koja doprinose blistavoj i mekoj koži. Osim toga, poseduje i antioksidativne karakteristike koje pomažu u zaštiti kože od slobodnih radikala.

Ova supstanca se često dodaje različitim proizvodima za negu kože, uključujući hidratantne kreme, serume i maske. Kada se nanese na kožu, doprinosi zadržavanju vlage i poboljšava nivo hidratacije kože.

Pored toga, koristi se i u popularnim estetskim tretmanima kao što su dermalni fileri. Ovi tretmani omogućavaju trenutne rezultate bez potrebe za hirurškim intervencijama, jer se ubrizgavanjem hijaluronske kiseline popunjavaju bore i postiže volumen, na primer, u usnama.

Hijaluronska kiselina u tretmanima Studija Namaste

Hijaluronska kiselina je zbog svih navedenih blagodeti sastavni deo mnogih tretmana u Studiju Namaste. Ukoliko primećujete da je Vaša koža dehidrirana, beživotna i gruba na dodir, preporučujemo Absolute Hydration tretman koji će koži vratiti zdravi sjaj i pomoći u obnovi barijerne funkcije kože.

Ukoliko, pak, želite da pored intenzivne hidratacije dobijete i anti-age efekat i zategnete kožu, preporučujemo Firm & Lift, Lumafirm i Ocean Secret Luxury tretmane.

Pronađite nas na adresi Hadži Milentijeva 32/1, Beograd i zakažite svoj termin pozivom na brojeve 011/409-56-49, 069/265-64-99, 069/555-40-80. Ponudu tretmana možete pogledati OVDE.

Recommend
Share
Tagged in