Prednosti laserske epilacije

Uklanjanje neželjenih dlačica deo je brige o telu i koži sa kojim se susrećemo još u tinejdžerskim danima. Postoje različiti načini rešavanja problema maljavosti od korišćenja epilatora, voska ili šećerne paste do onog najjednostavnijeg – upotrebe brijača.

Međutim, pomenuti načini veoma često izazivaju alergije, pojavu uraslih dlačica i ono što ih zapravo sve odlikuje jeste što nijedan od njih ne donosi potpuno uklanjanje dlaka. Upravo iz tog razloga, veliki broj žena se sve češće okreće tretmanima laserske epilacije. Kako ona izgleda i koje su njene prednosti, saznajte u nastavku bloga.

Koje su prednosti ovakve vrste uklanjanja dlaka?

Pre svega, laserska epilacija dugotrajno uklanja dlake na bilo kojem delu tela. Nakon serije tretmana, o čijem ćete se broju konsultovati sa osobljem salona u kojem je radite, nećete voditi računa o zakazivanju depilacije ili se brinuti da li ste uklonili sve dlačice pre nego što izađete iz kuće. Upravo ćete time uspeti da uštedite i novac i vreme koje mesečno odvajate za ovakvu vrstu nege.

Dobra strana je i ta što laserska epilacija, s obzirom da uklanja dlake iz korena onemogućava njihovo urastanje – problem sa kojim se susreće veliki broj žena. Koža će nakon tretmana postati nežna i baršunasta zahvaljujući pozitivnom delovanju medicinskih lasera. Takođe, smanjićete i u potpunosti ukloniti pojavu kapilara koji mogu nastati prilikom tretiranja kože sredstvima za depilaciju kao što je vosak ili šećerna pasta.

Ono što je važno napomenuti jeste da je tretman bezbolan i da ne izaziva nikakve alergijske reakcije, s obzirom da podrazumeva korišćenje lasera, a ne kozmetičkih preparata.

Kako tretman izgleda?

Tretman laserske epilacije dostupan je u Studiju Namaste. Uređaj Diolaze predstavlja novu dimenziju laserskog uklanjana dlačica sa efektom sterilnog tretmana. Ovaj aparat deluje na ankoznoj koži lica i tela kao analgetik, te otuda satenski izgled kože. S obzirom na veću površinu koju zahvata, procedura je lakša, brža i efikasnija na svim tonovima kože.

Diolaze deluje direktno na koren dlake uništavajući njen folikul. Zahteva seriju od nekoliko tretmana, kako bi se ispratile sve faze prirodnog rasta dlake, jer se samo u aktivnoj fazi rasta dlačice mogu ukloniti. Broj neophodnih tretmana zavisi od vrste i boje dlačica, dela tela na kome se radi, kao i boje tena, a između dva tretmana ne sme se koristiti drugi načini depilacije, osim brijanja.

Udobnost tretmana je obezbeđena specijalnim sistemom hlađenja tokom celog tretmana.

Ovo je jedini i najbolji laser kod kojeg nema korekcije nakon dve ili više godina.

Kako se ponašati pre i nakon tretmana?

Pre tretmana potrebno je pustiti dlačice da podjednako izrastu i nikako ih ne uklanjati voskom, odnosno metodom koja podrazumeva njihovo čupanje iz korena, te se preporučuje upotreba brijača. Pre tretmana potrebno je obrijati delove tela koji se tretiraju.

Pre, ali i posle tretmana neophodno je izbegavati izlaganje suncu minimum šest nedelja, tako da je zimski period najpovoljniji za ovaj postupak. Neželjenih efekata skoro da i nema, odnosno, nakon tretmana se može pojaviti blago crvenilo ili mali otoci koji nestaju u periodu od nekoliko sati. U ovome vam mogu pomoći hladne obloge ili hidratantne kreme koje ćete stavljati na tretirano područije. Promene na teksturi kože ili pigmentne promene se javljaju u najmanjem broju slučajeva.

Kad se opredelite za ovakvu vrstu tretmana, vodite računa o tome ko rukuje laserom, da li je laser uspešan i slično. Upravo zbog toga, Studio Namaste biće odličan izbor.

Pronađite nas na adresi Hadži Milentijeva 32/1, Beograd i zakažite svoj termin pozivom na brojeve 011/409-56-49, 069/265-64-99, 069/555-40-80. Ponudu tretmana možete pogledati OVDE.

Recommend
Share
Tagged in