PROŠIRENE VENE I CELULIT

Problemi koji se tiču zdravlja kože, potkožnog tkiva i sluzokože su širok pojam i obuhvataju razna stanja i oboljenja, poput proširenih vena i celulita, imaju jednu zajedničku stavku – cirkulaciju. Kada je cirkulacija slaba onda pati ceo organizam, posebno koža i javljaju se razni problemi kojima je jedan od uzročnika zajednički – slaba prokrvljenost.

Šta sve uzrokuje loša cirkulacija?

Uzročno – posledična veza između loše cirkulacije i različitih problema u organizmu je i naučno potvrđena. Loša cirkulacija utiče na pojavu gojaznosti, proširenih vena i celulita.

Celulit

Glavna stavka koja muči mnoge devojke i žene je upravo celulit. Muški deo populacije je veoma retko pogođen ovim problemom, ali se i kod njih celulit može pojaviti u određenom periodu života i to predstavlja izuzetak.

Šta je to tačno celulit?

Najjednostavnije – to su masnoće koje organizam ne može ili teško razgrađuje. One se nakupljaju na različitim regijama tela, pogotovo na sedalnom delu i butinama, ali javljaju se i na stomaku i rukama. Celulit postaje izražen jer potporno vezivno tkivo koje drži masnoće slabi i propušta nagomilane masnoće koje pod kožom stvaraju “pomorandžinu koru”.

Smanjene mogućnosti razlaganja masti se javljaju kod mladih i starijih osoba, kod mršavih i gojaznih. Dakle, pojava celulita nije uslovljena ni jednom od nabrojanih stavki kako se uvek mislilo.
Jedan od uzročnika celulita je i slaba cirkulacija. Ako je cirkulacija slaba, vezivno tkivo koje treba da zadržava masne naslage je loše prokrvljeno i brže se tanji što dovodi do izražene “grbavosti” ispod kože. Zbog slabe cirkulacije dolazi i do zastoja protoka limfe pa se nakuplja voda koja još pogoršava stanje celulita.

Kako je problem celulita široko rasprostranjen postoje i razni preparati i tretmani kojima se može tretirati. Zbog velikog broja seruma, gelova i krema za celulit nekada ne znamo šta bi bilo dobro izabrati. Posebno veliki problem je tretiranje kože, koja pored celulita ima i problem sa proširenim venama.

Proširene vene

Pored narušavanja estetike tela, proširene vene mogu biti veliki i bolan problem. Proširene vene pogađaju svaku petu osobu i samim tim veoma su česta pojava. Međutim, ovaj problem vrlo često zna biti zapostavljen. Proširene vene ne samo što narušuju izgled, već su i indikatori različitih oboljenja, posebno cirkularnog i limfnog sistema. Slaba cirkulacija i proširene vene idu ruku pod ruku i neizostavne su za lečenje u isto vreme, odnosno jedno prouzrokuje drugo.
Proširene vene nastaju zbog slabosti vena koje su provodnici hranjivih materija kroz naš organizam. Vena koja je oslabila zadržava krv umesto da je provodi i dolazi do njenog oticanja. Pored cirkulacionih uzročnika, tu su još i dugo stajanje ili sedenje, gojaznost, visina i genetski faktori.

PUREFLOW – za cirkulaciju i vene

Revolucionarnim tretmanom PUREFLOW u Studiju Namaste možete ubrzati cirkulaciju za 10 puta od normalne brzine – slično intenzivnom kardiovaskularnom treningu. Krvni sudovi mogu oslabiti i postati manje sposobni za širenje i oni se ne vežbaju, što znači manje protoka krvi u sve organe tela.
Studije pokazuju da povećanje protoka krvi pomoću PureFlow-a vežba krvne sudove, poboljšavajući njihovo dinamičko funkcionisanje i jačajući čitav krvotok. Poboljšana cirkulacija koristi srcu i svim ostalim mišićima tela, pomaže u regulaciji telesne temperature i pospešuje funkcionisanje svih telesnih organa.

PUREFLOW – gubitak celulita i masnoća

Limfa je bistra tečnost koja putuje kroz cirkulatorni sistem i tkivo, održavajući telesna tkiva čistim i čvrstim, dok „pere“ tkiva, limfa se drenira kroz limfni sistem. PureFlow pojačava protok limfe, što znači da se tečnost više ne akumulira u tkivu, posebno u donjim ekstremitetima. Kao i svaki kardiološki trening, ubrzava se metabolizam, pomažući u gubitku težine.

Posebnu pažnju treba obratiti na odabir anticelulit tretmana ukoliko pored celulita imate i proširene vene. Tretmani ne smeju da budu agresivni, zato Studio Namaste za Vas ima rešenje – tretmane koji služe u svrhu lepote kože i uklanjanju celulita pa čak i kada imate problem sa venama – Thalion 3D anticelulit tretman i Endosfera tretman, gde se na masne naslage utiče dubinski, emitovanjem talasa koji razgrađuju masnoće i podstiču cirkulaciju. Takođe i tretman limfne drenaže može poboljšati teksturu kože smanjivanjem otoka, dajući čiste, zdrave pore i ubrzavajući ozdravljenje tkiva, a koristi se i kao tretman protiv celulita.

Važno je i delovati na uzrok pojave celulita da bi se on mogao pravilno i uspešno tretirati. Pospešivanje cirkulacije, poboljšavanje tonusa kože i naravno strpljenje garantuju pozitivan rezultat.

Recommend
Share
Tagged in