Rozacea - problematično stanje kože

Rozacea je stanje kože koje se najčešće javlja kod žena između dvadesete i pedesete godine života. Pripada grupi poremećaja preosetljivosti, a zbog specifičnog vida ispoljavanja, mnogi je mešaju sa ekcemom i aknama.

Najčešće se javlja na licu, posebno na obrazima i nosu u vidu crvenila, vidljivih kapilara i, u nekim slučajevima, pustulama (gnojnicama). Simptomi mogu uključivati i goreći osećaj na koži, peckanje, iritiranu i suvu kožu.

Kako nastaje?

Crvenilo je posledica povećane količine krvi u površinskom sloju kože, a javlja se zbog izlaganja suncu, ekstremnim temperaturama, konzumiranja alkohola, začinjene hrane, vrućih pića, stresa ili određenih sastojaka u kozmetičkim proizvodima.

Tačni uzroci nastanka bolesti nisu poznati, ali postoje faktori za koje se smatra da doprinose njenom razvoju. Oni uključuju genetske predispozicije, slab imunitet, prisustvo bakterija na koži i abnormalnosti krvnih sudova. Hormonske promene poput trudnoće, menopauze i menstruacije znatno utiču na pogoršanje tegoba. Takođe, primećuje se da se češće javlja kod osoba svetlije puti, kao i kod žena u četrdesetim godinama života.

Pre svega, ovo predstavlja veliki estetski problem onima koji se sa njom bore i ukoliko se ne tretira na odgovarajući način, može se proširiti na vrat i dekolte. S obzirom na to da se bolest manifestuje na licu, vrlo često utiče na pad samopozdanja i narušava kvalitet života usled neprijatnih tegoba.

Nega kože

Ključ ublažavanja simptoma su zdrav način života, adekvatna nega kože i tretmani.

Kada je reč o ishrani, treba smanjiti konzumaciju industrijski prerađene hrane (šećer, zasićene masne kiseline, konzervansi i aditivi), a povećati unos svežeg voća i povrća.

Budući da UV zračenje dokazano utiče na stvaranje simptoma, neophodno je štititi kožu kremama sa zaštitnim faktorom tokom cele godine, a naročito tokom letnjih meseci i boravku na planini. Samim tim, ne možemo izostaviti ni bitnost hidratacije kože, jer se na taj način čuva i jača zaštitna barijera kože pogotovo tokom hladnog perioda godine.

Pored osnovnih koraka u nezi kože, dobro je uvrstiti i aktivne sastojke poput azelaične kiseline koja ima višestruke, pozitivne efekte na kožu.

Dokazano je da deluje antibakterijski i antiinflamatorno smanjujući crvenilo i upalu. Iz ovog razloga se vrlo često koristi u tretmanu rozacee. Pošto je reč o aktivnom sastojku, preporučujemo da se posavetujete sa našim stručnjacima koji će vam pomoći da nađete adekvatne proizvode za svoju kožu.

U Studiu Namaste imate priliku da nabavite specijalizovane kreme i tonike za sve tipove kože, pa tako i osetljivu kožu sa rozaceom. Ovi proizvodi se koriste tokom tretmana i spadaju u profesionalnu kozmetiku koja nije dostupna u komercijalnoj prodaji.

JETPEEL za kožu sa rozaceom

U studiu Namaste vam je dostupan jedinstven tretman za prirodnu negu i lečenje kože koji je bezbolan i nežan prema koži. Pozitivni efekti su vidljivi već nakon prvog tretmana, a sa redovnim održavanjem mogu trajati i do 2 godine.

JetPeel aparat kombinuje kiseonik i tečnost koji formiraju mlaz mikro kapljica koje dostižu neverovatnu brzinu i prodiru 4,5 mm u kožu. Zahvaljujući ovoj revolucionarnoj tehnologiji, moguće je dobiti neverovatne rezultate na prijatan i bezbolan način.

Kako se u zavisnosti od stanja kože koriste različite vrste lekova, vitamina i preparata, ovaj tretman je savršen za borbu sa rozaceom. Pošto nema negativnih efekata, on neće dodatno iziritirati kožu i izazvati alergije.

Rozacea je uporno oboljenje kože koje značajno može narušiti kvalitet života i smanjiti sampouzdanje, ali nije nerešivo. U Studiu Namaste vas čekaju stručnjaci koji će se pobrinuti za zdravlje i lep izgled vaše kože.

Pronađite nas na adresi Hadži Milentijeva 32/1, Beograd i zakažite svoj termin pozivom na brojeve 011/409-56-49, 069/265-64-99, 069/555-40-80. Ponudu tretmana možete pogledati OVDE.

Recommend
Share
Tagged in