Štetan uticaj šećera na kožu

Da li ste ljubitelj slatkiša? Sigurno niste jedini. A da li znate koliko štetan uticaj na izgled Vaše kože može imati upravo šećer?

Potreba za slatkišima može imati više uzroka: emotivno nezadovoljstvo, problem sa nivoom šećera u krvi, navika da se posle obroka pojede nešto slatko itd…, ali da li ste upoznati da se upravo količina šećera koju unosite u organizam odražava na izgled vaše kože?

Šećer je uzročnik raznih zdravstvenih problema, a posebno kože. Nakon što konzumiramo nešto slatko, telo otpušta insulin kako bi se stabilizovala količina šećera u krvi, ali to za posledicu ima i pojavu crvenila na koži i veću verovatnoću za upalne procese.

Ako već imate problema sa aknama, ekcemima i sl., onda konzumacija šećera može pogoršati te probleme. Šećer odmaže leukocitima da se bore protiv upala pa time i akne postaju veći problem.

Molekule šećera vežu se i na proteine kože, to je proces koji se naziva glikacija. Problem nastaje jer to za posledicu ima stvaranje krute i rigidne strukture, pa inače fleksibilni i elastični molekule gubi svoje osnovno svojstvo i funkcionalnost. Zbog ove reakcije nastaju slobodni radikali pod imenom AGE (Advanced Glycation Endproducts) koji dovode do upala i razbijanja kolagena i elastina. Sve to rezultuje borama na licu.
Ako su i alergije problem s kojim se borite, šećer može samo da pogorša situaciju. Dermatolozi širom sveta upozoravaju da šećer uzrokuje crvenilo kože, poznato i kao „šećerno lice“.

Dakle, šećer ne samo što može pogoršati aknozno stanje kože, već može i uticati na ubrzano stvaranje bora i gubljenje strukture kože. Studio Namaste sa ponosom vam može preporučiti Jet Peel tretman u borbi protiv štetnog uticaja šećera na kožu budući da imamo puno klijenata koji su uz našu pomoć, a to znači redovni tretmani i konsultacije u vezi životnih navika, rešili ovaj neugodni estetski problem.

Lice je prvo što uočimo kod drugih ljudi i od rođenja mu je neophodna nega, a kako godine prolaze sve više. Bilo da ste u tinejdžerskim godinama, zrelom dobu ili menopauzi, neophodno je da svakodnevno adekvatno negujete svoje lice.

Namaste preventivni saveti:

  • Hidratacija – neophodno je svakodnevno hidrirati telo, 6-8 čaša vode
  • Izbegavajte gazirane sokove i voćne sokove, pijte kafu, čaj i limunadu bez šećera
  • Umesto slatkiša jedite voće
  • Izbegavajte fast food, masnu i prženu hranu

Ukoliko napravite ove promene vaša koža i organizam će vam biti veoma zahvalni i veoma brzo ćete videti promene, a za sve ostale stvari možete se nama obratiti i budite uvereni da ćemo pronaći najbolje rešenje kako biste bili zadovoljni i prirodno lepi.

Vaš Studio Namaste

Recommend
Share
Tagged in