TRAJNA EPILACIJA I DEPILACIJA – PREDNOSTI, MANE I PREPORUKE

Problem maljavosti tela aktuelan je kako kod žena, tako i kod muškaraca. Lepu i glatku kožu žele da imaju svi. Otkrivamo Vam prednosti, mane i preporuke trajne epilacije i depilacije. Trajno uklanjanje dlačica nikada nije bilo brže i lakše uz aparat Diolaze u Studiju Namaste.

Nije samo genetika zaslužna za maljavost i jačinu dlaka. Naime, ukoliko izbrijavate dlake brijačem, samo ćete ojačati njihov koren, a takođe nakon izbrijavanja na koži se mogu videti sitne crne tačkice, koje su zapravo dlake koje će za 2-3 dana ponovo biti vidljive na površini kože.

Ukoliko od momenta kada se stvori potreba za uklanjanjem dlaka na licu i telu, primenjujete neke od metoda depilacije, to je svakako bolje rešenje, budući da se neretko dešava da koren dlake oslabi, a čak i da se neke trajno uklone. Ipak, za trajno uklanjanje dlaka, naša preporuka je trajna epilacija i to epilacija aparatom Diolaze, koja predstavlja najsavremeniji i najsigurniji metod trajne epilacija i koja garantuje trajne rezultate (ukoliko se ispoštuju saveti i preporuke tima Studio Namaste).

S tim u vezi, želimo da Vas upoznamo sa metodama uklanjanja dlaka, koje su njihove prednosti, mane, kao i naše preporuke.

Klasična depilacija – toplim i hladnim voskom, trakama, šećernom pastom

Klasična depilacija je privremena depilacija budući da se radi o metodi koja „čupa“ dlake zajedno sa korenom, koje nakon izvesnog vremena ponovo izrastu. Međutim, važno je napomenuti da ne raste svaka dlaka u isto vreme, te da je vek korena dlake 28 dana. Zato se može desiti da samo nekoliko dana nakon depilacije izrastu nove dlake na pojedinim mestima.
Na primer, depilirajnje voskom ili šećernom pastom. To vam omogućava da brzo, temeljno i nježno depiliranje čak i velikih područja – na primer, noge se mogu dobro depilirati voskom ili šećerom. Muškarci takođe mogu relativno lako depilirati stomak i leđa ovim sredstvima.

Ove metode možete primeniti sami kod kuće ili ih stručno izvoditi u kozmetičkom salonu. Naša preporuka je da uvek izaberete salon, budući da tu metodu izvode stručno obučen kadar i time smanjujete rizik stvaranja modrica i krvarenja.

Depilacija hladnim ili toplim voskom. Metoda hladnog voska radi se sa trakama hladnog voska, koje se zalepljuju za deo tela koji se depilira i povlače brzo kontra smeru rasta. U metodi vrućeg voska prethodno zagrejani vosak se namaže špatulom na kožu u smeru rasta i takođe skida u suprotnom smeru.

Važno je da napomenemo da osobe sa osetljivom kožom – izuzetno suvom ili sa ispucalim kapilarima i proširenim venama ne bi trebalo da rade depilaciju toplim voskom.

Šta je obavezno uraditi pre, a šta posle tretmana?

Električni epilatori eliminišu dlake pomoću malih rotirajućih pinceta. Ovu metodu preporučujemo onima koji ne smeju da rade depilaciju doplim voskom (proširene vene i ispucali kapilari). Međutim, mnogim ženama je ovaj postupak veoma bolan, te onda primenjuju najbržu opciju – brijanje. Ipak, brijanjem se samo površinski saseku dlake koje nakon 2-3 dana ponovo izrastu. Uz taj nedostatak, gotovo uvek je prisutno i zasecanje kože brijačem koje uzrokuje krvarenje, a neretko i ožiljke.

Trajna epilacija Studio Namaste

U trajnoj epilaciji koren dlake se u potpunosti uništava, tako da dlake ne mogu ponovno rasti. Dermatolozi i kozmetički saloni nude različite metode, a Studio Namaste Vam garantuje trajan rezultat epilacijom DIOLAZE aparatom.

Reč je o najsavremenijoj laserskoj epilaciji koja je pre svega brža, bezbedna i efikasna. Površina koju zahvata Diolaze je veća, pa je samim tim i tretman mnogo brži i udobniji. Diolaze je uspešan i na tamnoj koži.

Diolaze deluje direktno na koren dlake i uništava folikul, ali zahteva nekoliko tretmana kako bi se ispratile sve faze prirodnog rasta dlake, jer se samo dlačice u aktivnoj fazi rasta uništavaju. Na kraju serije, koža je glatka i bez dlačica. Broj neophodnih tretmana zavisi od vrste i boje dlačica, dela tela na kome se radi, kao i boje tena. Između dva tretmana nemojte koristiti druge načine depilacije, ali možete dlačice brijati.

Udobnost tretmana je obezbeđena specijalnim sistemom hlađenja tokom celog tretmana. U zavisnosti od individualne osetljivosti klijenata, nekima je ovaj tretman apsolutno bezbolan, dok neki osećaju blago peckanje (što je sasvim normalno), ali ne i bol.

Šta je obavezno uraditi pre, a šta posle tretmana?

Pre tretmana je važno da dlačice izrastu, odnosno da se ne depiliraju voskom (brijač je dozvoljen jer ostavlja neoštećen koren dlake). Premda Diolaze tretira i tamniju kožu, brži i bolji efekti se postižu ako koža mesec dana pre tretmana nije osunčana. Ako želite da skinete dlačice sa lica (nausnice, na primer), mesec dana ranije nemojte koristiti iritirajuće supstance u kozmetici (retinol, hemijske pilinge i slično).
Posle tretmana nemojte kožu sunčati narednih mesec dana, a na tretiranim delovima lica i tela izloženim Suncu koristite kreme sa zaštitnim faktorom.

Koliko dugo traje epilacija?

Trajna epilacija aparatom Diolaze u Studiju Namaste je u pravom smislu reči TRAJNA, za razliku od drugih metoda koje postoje u ponudi. Trajna epilacija deaktivira korenje dlaka, te one nakon tretmana više ne rastu. U zavisnosti u kojoj je fazi folikul dlake, potrebno je ponoviti postupak nekoliko puta pre konačnog rezultata.

Recommend
Share
Tagged in