Važnost SPF zaštite za lice

Starenje je prirodan proces koji podrazumeva nastajanje određenih promena na koži. Stanja poput bora, hiperpigmentacijskih fleka i nesavršenosti, vrlo često su posledica neadekvatne nege kože, odnosno neprilagođavanja preparata godišnjim dobima u kojima se potrebe kože razlikuju. S obzirom da nam predstoje letnji dani i velike vrućine, neophodno je prilagoditi im svoju dnevnu negu u koju je obavezno uključiti i kreme sa SPF-om.

UVA i UVB zraci

Iako mala količina UV zraka dopire do Zemlje (svega 5%), oni predstavljaju opasnost jer u velikoj meri oštećuju našu kožu. UVA i UVB su zraci koji imaju veliki broj različitih negativnih efekata.

UVA su zraci koji čine 95% UV zraka i njihovo dejstvo traje tokom cele godine. Osim što lako prolaze do zemlje, oni neometano prolaze i kroz staklo, što govori o njihovoj prisutnosti i opasnosti. UVA zraci su bezbolni i prolaze kroz kožu duboko, sve do ćelija dermisa. Tvorci su slobodnih radikala i uzrokuju promene poput alergijskih reakcija na sunce, hiperpigmentacija i razvoja raka kože.

UVB zraci su visokoenergetski zraci koji čine samo 5% UV zračenja. Oni prolaze kroz epidermis, podstiču preplanulost kože, ali vode do opekotina i stanja poput raka.

Adekvatna zaštita kože od sunca

Da bi vaša koža zadržala mladalački izgled i da bi ste predupredili nastajanje mnogih nesavršenosti, veoma je važno pratiti savete stručnjaka kada je reč o zaštiti kože lica.

Preparati za zaštitu od sunca dostupni su u nekoliko nivoa zaštite od niskog, do visokog i veoma visokog. Što je veći faktor zaštite time je i vaša koža bolje zaštićena. Pronalazak idealnog preparata sa SPF-om, pružiće vam adekvatan nivo zaštite od sunca i spoljašnjih uticaja i pomoći smanjenju fotostarenja, oštećenja DNK i nastanka hiperpigmentacija.

Pre svega, važno je odabrati SPF koji odgovara potrebama vaše kože. Bleđoj koži će pre odgovatati veoma visoka zaštita od sunca jer je ona osetljivija i podložnija nastanku opekotina. Iako osobe sa tamnijom kožom uglavnom nemaju problema sa opekotinama i lakše potamne, visoki ili veoma visoki faktor je preporučljiv i u njihovom slučaju. Uzmite u obzir vreme koje ćete provesti napolju, odnosno koliko ćete vremena provesti na suncu, pogotovo ako se govori o periodima u letnjim mesecima i popodnevnim periodima dana i zaštitite svoje lice naočarima za sunce ili šeširom.

Postarajte se da zaštita od sunca postane redovan korak u vašoj jutarnjoj nezi i ne zaboravite da je nanosite ponovo u toku dana, uključujući i vrat i dekolte i uživajte u predstojećim letnjim mesecima.

Pronađite nas na adresi Hadži Milentijeva 32/1, Beograd i zakažite svoj termin pozivom na brojeve 011/409-56-49, 069/265-64-99, 069/555-40-80. Ponudu tretmana možete pogledati OVDE.

Recommend
Share
Tagged in