Vitamin C – odličan izbor za negu kože lica 

Kako deluje Vitamin C na kožu?

Vitamin C je dobro poznat u borbi protiv prehlade i gripa, te unošenjem ovog vitamina kroz voće i povrće ojačavate odbrambeni mehanizam organizma u borbi protiv upala i infekcija. No, da li ste znali da Vitamin C odličan izbor za negu kože lica je usporava njeno starenje? Vrlo lako možete vratiti sjaj i svežinu vašem licu upravo uz pomoć ovog vitamina.
Umorna, suva i koža bez sjaja, koja nije elastična, svakako da nije poželjna i da mnoge žene traže način da vrate prirodni sjaj koži i tu Vam puno može pomoći vitamin C.

Vitamin C je snažan antioksidans koji se koristi za stvaranje sjajne i mlađe kože kada se nanosi na kožu u obliku losiona, seruma ili maski. Lokalna primena vitamina C može umanjiti štetu na koži nastalu od Sunca i smanjiti prve znakove starenja učvršćivanjem kože i smanjenjem bora.
Potrebno je da redovno nanosite kremu ili serum koji sadrži vitamin C, a rezultate ćete veoma brzo videti.

Vitamin C za lice može pomoći kod prvih znakova starenja zbog svoje vitalne uloge u prirodnoj sintezi kolagena u telu. Zatim, pomaže kod lečenja oštećenja kože i, u nekim slučajevima, smanjuje pojavu bora. Odgovarajući unos Vitamina C takođe može pomoći kod nege suve kože.

Kada uvedete korišćenje vitamina C za lice u vašu dnevnu rutinu, videćete sve prednosti i pružiće vam niz pogodnosti – od zaštite kože od vidljivih uticaja zagađenja, kao i kod značajnog poboljšanja hidratacije kože. Vitamin C može biti koristan i kod zarastanja akni kako bi se smanjile iritantne upale.

Postoje kreme i serumi sa većom ili manjom koncentracijom ovog vitamina. Potrebno je da znate da veća koncentracija ima prednosti za specifične probleme, ali i niža količina u nekim kremama i serumima takođe pomažu vašoj koži na značajne načine.

Istraživanja su pokazala da koncentracije Vitamina C do 0,6% daju antioksidans i anti-aging učinke na koži. Dakle, u zavsinosti od Vaših problema, možete koristite proizvode sa Vitaminom C redovno, kako bi dobili željene rezultate i vidljive efekte, pre svega da vam lice bude glatko, kao i da ulepšate izgled kože.

Kako deluje Vitamin C na kožu?

Vitamin C se nalazi u epidermisu (spoljni sloj kože), kao i dermisu (unurašnjii sloj kože). Njegova antioksidativna svojstva i uloga u proizvodnji kolagena omogućavaju Vašoj koži zdrav izgled. Zato je Vitamin C jedan od ključnih sastojaka koji se nalaze u mnogim antiaging proizvodima za negu kože.
Kolagen se koristi dugo u kozmetici, i ima svoju primenu kod velikog broja proizvoda preparata za negu lica. Utiče na smanjenje bora, poboljšava strukturu kože i daje joj poseban sjaj. Istraživanja takođe pokazuju da kolagen ne može nastati bez jednog ključnog vitamina, a to je svakako Vitamin C.
Ako imamo premalo Vitamina C u našem telu, oni ne mogu proizvesti toliko kolagena. Zbog toga dodaci kolagena koji dolaze u obliku kapsula često sadrže i Vitamin C. Ti su dodaci osmišljeni za zajedničko dejstvo i najbolji efekat.
Kolagen u kombinaciji sa Vitaminom C čini čuda vašoj koži. Zato, kada kupujete kreme ili serume za lice, potražite ovaj vitamin. Rezultati će vas oduševiti.

Vitamin C serum za lice

Vitamin C serum je prirodni sastojak za negu kože koji se često nalazi u vrhunskim tretmanima za lepotu, a serum za lice sa Vitaminom C koristi se sve više jer pomaže ukoliko želite da:

  • Posvetlite i zategnete kožu
  • Smanjite negativne uticaje izloženosti Suncu
  • Pomaže koži da se oporavi
  • Vraća sjaj koži

Potrebno ga je nanositi najmanje 3 meseca u kontinuitetu

Studio Namaste je tu uvek da Vam pruži adekvatne savete u vezi nege kože, zato je ovog puta tema bila uloga Vitamina C u nezi kože. Očekujte još saveta od nas, jer smo mi tu za Vas, da vas posavetujemo, negujemo i edukujemo kako da budete Prirodno lepi!

Recommend
Share
Tagged in