Nega počinje iznutra – zdravom ishranom do lepe kože

Veliki broj žena svoju negu fokusira na spoljašnje faktore – kreme, tonike i brojne tretmane. Verujemo da ste mnogo puta čuli da je ključno negovati se iznutra. Ova često ponavljana rečenica prava je istina – nega dolazi direktno sa vašeg tanjira! Koje promene i navike u ishrani mogu transformisati vašu kožu, saznajte u nastavku bloga.

Pijte više vode

Hidratacija je ključ zdrave kože. Međutim, važno je napomenuti da obratite pažnju na to kakvu vodu pijete. Potrudite se da u potpunosti izbacite iz upotrebe plastične flašice i da uvrstite upotrebu staklenih flaša, kao i tekuće vode. Započnite svoj dan toplom vodom sa limunom koja ne samo da će hidrirati vaš organizam, već će ga pripremiti za dan koji je pred vama.

Osim vode, organizam se može hidrirati i putem voća i povrća. Lubenica, krastavac ili paradajz sadrže dosta vode i pomažu koži da ostane hidrirana i sveža.

Vitamini i Omega-3 masne kiseline

Voće i povrće bogato vitaminima C i E poput citrusa, jagoda ili spanaća u velikoj meri doprineće neutralizaciji slobodnih radikala i sačuvati kožu od prekomernog starenja, dok će unos Omega-3 masnih kiselina održati snagu ćelijskih membrana i smanjiti pojavu bora. Laneno seme, orasi i losos su neke od namirnica koje sadrže ovu ključnu komponentu.

Zeleno, volim te zeleno

Zelene namirnice su izuzetno važne i zaista spadaju u superhranu. Kelj, brokoli i špargla odlične su namirnice koje će ne samo detoksikovati organizam, već doprineti da koža ostane čista, sjajnija i manje podložna aknama.

Ograničite unos šećera

Verujemo da vam je ovo već poznato. Šećer i prerađena hrana mogu izazvati pojavu upala u organizmu koje će se direktno odraziti na vašu kožu. Redukovanje unosa šećera održaće balans kože i sprečiti pojavu bubuljica i akni. A ukoliko ne možete da savladate svoju potrebu za šećerom, uvrstite prirodne zaslađivače poput meda.

U svetu gde su različite kreme i tretmani često naglašeni kao ključ lepote, vaš tanjir je podjednako moćno oružje koje vam omogućava da unapredite svoju rutinu lepote iznutra. Međutim, budite umereni i oprezni u svemu, pa i u biranju zdravih namirnica. Pre nego što odlučite da promenite ishranu, konsultujte se sa svojim lekarom.

Započnite male promene u ishrani i posmatrajte kako vaša koža zrači zdravljem.

Pronađite nas na adresi Hadži Milentijeva 32/1, Beograd i zakažite svoj termin pozivom na brojeve 011/409-56-49, 069/265-64-99, 069/555-40-80. Ponudu tretmana možete pogledati OVDE.

Recommend
Share
Tagged in