Anticelulit masaža

Jedan od najdelotvornijih tretmana

u borbi protiv tvrdokornih naslaga

Zategnuta i glatka koža ne mora da bude nedostižan cilj. Delotvorna ručna anticelulit masaža nezaobilazna je u procesu borbe protiv svima omražene narandžine kore i ako ste istrajni, zaista deluje.

Skoro 95% žena ima zajedničku noćnu moru – celulit. Nemilosrdna je to pošast koja u jednakoj meri pogađa mršave i punije dame.

Mnoge se u koštac sa celulitom hvataju tek u proleće ili rano leto u sklopu pripreme tela za plažu, zanemarujući ostatak godine i zaboravljajući da je to bitka koju će morati dugo da vode.

Šta je celulit?

Celulit je nakupljeno masno tkivo koja se nalazi ispod kože, između vlakana koja vezuju mišiće i kožu. Zato što su te tvrdokorne nakupine nasumične, a ne pravilnog oblika, celulit se još naziva i narandžinom korom.

Žene imaju više celulita od muškaraca zato što imaju manje testosterona koji razbija masnoće, a više estrogena koji ih stvara. Uz to, struktura kolagena u koži žena je drugačija i lakše zadržava masti. Najviše celulita imamo na području gluteusa i bedara.

Kako celulit nastaje?

Kao glavne uzroke najčešće se navode genetika, nepravilna ishrana, manjak fizičke aktivnosti, hormonski poremećaji, ubrzani način života i stres koji ga redovno prati. Upravo su to razlozi zašto osobe sa viškom kilograma i nakon što smršaju imaju celulit.

Možda ste već probale razne anticelulit kreme, pazite na ishranu i redovno vežbate. To je super i samo tako nastavite, ali da biste smanjili celulit i održali zdravo stanje kože treba da se borite na više frontova i uz malu pomoć nas kozmetičara.

Često nas pitaju koji su najbolji tretmani u borbi protiv celulita. Kao što smo već naveli, najbolje je celulit napasti iz nekoliko različitih uglova. Studio Namaste u ponudi nudi različite aparativne tretmane kojima se smanjuje celulit – kao što su Endosfera i Body Former, zatim tretman Vacuslim 48, Maderoterapija, a onda i THALION 3D i tretman Zelena kafa, ali jedan tretman koji je uvek dobro uključiti u svaku strategiju – jeste anticelulit masaža!

Čvršća i napeta koža uz izbacivanje toksina

Anticelulit masaža je ručna masaža kojom se kroz više različitih tehnika masiranja učvršćuje i podiže vezivno tkivo, a izvodi se na svim delovima tela zahvaćenim celulitom.

Kada čujete reč masaža sigurno prvo pomislite na opuštanje, ali važno je napomenuti da je anticelulit masaža više energična. Koriste se razni pokreti kao što su glađenje, gnječenje, trljanje i svi su usmereni prema srcu.

Jako je važno da se masira na pravi način, pravim intenzitetom i u pravom smeru – smeru protoka limfe kroz limfni sastav.

Na taj način pojačava se cirkulacija limfe, obnavlja kolagen u koži i tako izbacuje višak vode i toksina, a u tom procesu pomaže ulje kojim se koža masira.

Rezultat? Glatka i napeta koža, ali samo ako redovno dolazite na tretmane. Mi ih preporučujemo minimalno deset, a možda će biti potrebno i više, sve zavisi od stadijuma celulita.

Anticelulit masaže su jedno od sredstava za uspešnu borbu protiv celulita, ali ne smeju da budu i jedino.

Najbolji učinak imaju ako ih kombinujete da drugim tretmanima kao što su Thalion 3D, Zelena kafa, Vacuslim 48, Endosfera, Maderoterapija i Body Former. Važno je i da uravnotežite svoju ishranu, redovino vežbate, pijete puno vode i dovoljno spavate.

Masnice – da ili ne?

Jedno od čestih pitanja je pitanje modrica nakon masaže. Dobra anticelulit masaža nikako se ne meri modricama posle tretmana. Poenta nije da nekoga izgnječite, a posebno ne da prouzrokujete pucanje kapilara.

To ne znači da je anticelulit masaža ugodna poput terapeutske, ali laž je da treba da ostanu modrice kako bi se smanjio ili u potpunosti eliminisao celulit. Naravno, to sve zavisi od tipa kože i sklonosti dobijanju modrica, stoga se njihov izostanak ne može garantovati.

Brigu o negovanom izgledu tela treba voditi tokom cele godine, a uz redovine anticelulit masaže svako leto možete bezbrižno i ponosno pokazati svoju celulit-free siluetu.

Koliko je tretmana potrebno?

Anticelulit tretmani bi trebalo da sadrže blok od 10 tretmana, a nekada Ii više. Jedan tretman traje 30 min 60 min ili 90 min super intezivnog anticelulit programa. Koliko će trajati tretman određuje se prema tipu celulita ili problemu kod klijenta.

U Studiju Namaste koristimo organska ulja koja su namenjena baš za celulit, kao i 3D tretman Thalion za celulit prema tipu celulita. Takođe, koristimo i kreme koje su namenjene za rešavanje problematike celulita.

Ukoliko želite lepu, zategnutu i negovanu kožu počnite da promenom već danas i zakažite svoje anticelulit tretmane u Studiju Namaste!

ZAKAŽITE TRETMAN U STUDIU NAMASTE

ZAKAŽITE TRETMAN U STUDIU NAMASTE