TRAJNA ŠMINKA

TRAJNA ŠMINKA

JAPANSKO ISCRTAVANJE OBRVA

Dok je kod jednih žena svakodnevno šminkanje deo rutine, kod drugih je prava muka, zato je za njih rešenje trajna šminka.

Studio Namaste ima u ponudi Japansko iscrtavanje obrva (mikroblejding) kojim ne samo da možete smanjti vreme koje provodite pred ogledalom šminkajući se, već i lepše istaknuti svoj pogled i lice.

Japansko iscrtavanje obrva ili mikroblejding je metoda polutrajnog iscrtavanja obrva. Boja se primenjuje ispod bazalne membrane koja deli epidermis od dermisa.

Postupak se izvodi pomoću specijalno dizajniranih malih oštrica, kako bi se dobio efekat što prirodnije dlake – različite debljine, dužine i gustine. U Studiju Namaste koristimo isključivo prirodne boje. One ne izazivaju alergije niti bilo kakve druge neželjene efekte. Boja obrva se ne određuje po boji farbane kose (kako to obično klijenti traže), već po boji prirodne boje kose i postojećih obrva.

Da li je ovaj tretman zapravo tetoviranje obrva? Iako mnogi misle tako, to ipak nije tačno. Tetovaže su trajne, jer se pigment aplikuje u dublje slojeve kože. Takođe, boja koja se koristi za svrhe tetovaže je drugačija od one u mikroblejdingu. Japansko iscrtavanje obrva jeste dugotrajno rešenje, ali ne i večno.

Prvi tretman mikroblejdinga traje oko dva sata. Moguća je manja upala tretiranog dela, ali uz savete kozmetičara simptomi nestaju posle nekoliko dana.

Šta je potrebno da znate pre mikroblejdinga?

Hajde da otkrijemo pravu ulogu obrva? Da li su one na našem licu samo da bi nas štitile od znoja, ili su obrve ukras lica? One, pored očiju, najbolje izražavaju emocije: strah, tuga, bes, gadjenje, sreća i iznenađenje. Njihove ekspresije nalaze se na svakom licu čoveka. Zbog toga je vrlo važno iscrtati pravilan, odgovarajući i jedinstven oblik obrva. Važno je znati da je dobar mikroblejding onaj koji se minimalno primeti.

Dakle, cilj je postići što prirodniji izgled. Obrve ne smeju narušiti harmoniju lica. Ne smeju previše “upadati u oči”, već uokviriti formu nečijeg lika i istaći prirodan izgled. Izaberite najbolje i najiskusnije stručnjake. Budite sigurni u sebe i svoj pravi izgled obrva.

Osoba koja radi japansko iscrtavanje obrva mora biti stručna, iskusna i strpljiva. Tretman se izvodi pomoću specijalnih oštrica i pigment se aplikuje pod kožu. Stoga je neophodno da sredina i alat budu sterilni. U suprotnom se rizikuju infekcije, koje mogu uzrokovati brojne probleme. Studio Namaste vam garantuje stručnost, iskustvo i hiljade zadovoljnih klijenata.

Korekcije posle tuđih radova ne radimo. Klijentu nije dozvoljen izbor ili želja, već pravilan oblik koji se dobija merenjem i simetrijom izgleda lica. Samo iza takvih obrva možemo stajati.

Koliko je mikroblejding trajan?

Trajna šminka jeste dugoročno rešenje, ali ne i večno. Pigment koji se nanosi ispod bazalne membrane u koži vremenom menja boju i bledi. Zbog toga je neophodno s vremena na vreme uraditi korekcije. Trajnost obrva nakon završenog tretmana je između 3 i 5 godina. Naravno, uz neophodne korekcije i pravilnu higijenu i negu.

Prva korekcija se obično radi nakon mesec dana od prvog tretmana. Nakon toga je dovoljno ponoviti tretman jednom u 6 meseci ili na godinu dana. Važno je napomenuti da trajnost obrva zavisi i od tipa kože. Ako je koža masnija, pigment će brže blediti.

Što se nege i higijene tiče, ona se naglašava svakom klijentu po završetku tretmana. U principu, posebnu negu obrve zahtevaju nekoliko dana nakon tretmana. Neophodno je mazati obrve specijalnom kremom i ne izlagati se jakom Suncu i solarijumu.

Dužina tretiranja i učestalost zavise od tipa i osetljivosti kože. Takođe, prvih nedelju dana ne preporučuje se kupanje u moru, bazenima… Kao ni tretiranje bilo kojim preparatima osim specijalne kreme, koju će vam preporučiti kozmetičar.

Da li je potrebna posebna priprema?

Priprema pre tretmana japanskog iscrtavanja obrva nije neophodna. Jedno od najčešćih pitanja je da li treba ukloniti sve dlačice. To nije preporučljivo raditi, jer je za kozmetičara vrlo važno da vidi oblik, gustinu i boju vaših prirodnih obrva. Dovoljno je ukloniti dlačice onoliko i onako kako to radite inače. Aplikovanje pigmenta vrši se kao dopuna vašim prirodnim obrvama, a samo u slučajevima potpunog gubitka obrva, radi se cela površina i crtaju se kompletne obrve.

Kome se preporučuje mikroblejding?

Japansko iscrtavanje obrva preporučujemo svima koji su nezadovoljni postojećim obrvama. Posebno onima koji imaju retke i nepravilno raspoređene dlačice. Za sada, ova metoda trajne šminke je jedina koja rešava problem potpunog gubitka obrva, u slučajevima kada kod osoba iz različitih razloga otpadnu sve dlačice.

Trajna šminka – Cene

Vrlo smo srećni što možemo da se pohvalimo verovatno najboljim odnosom cene i kvaliteta usluga u regionu! Znamo koliku moć trajna šminka ima i želimo da se svakog dana osećate lepim i budete sigurni u sebe.

  • Japansko iscrtavanje obrva 150 EUR

Iskustva naših klijenata

Biljana je došla u naš studio sa željom za tretmanom mikroblejdinga. Ovo je njeno iskustvo.– Znam koliko su devojke iz Studija Namaste stručne i posvećene poslu. Obradovalo me je kada sam videla da u ponudi imaju i japansko iscrtavanje obrva. Moje prirodne obrve nisu bile toliko loše, ali nisam bila zadovoljna oblikom i gustinom. Uradila sam mikroblejding i ne mogu biti zadovoljnija.

Zaista ih iskreno preporučujem svima. Obrve su urađene vrlo profesionalno, izgledaju prirodno. Otvorile su mi lice, podmladile su me. Moja svakodnevica je promenjena, jer nema više docrtavanja obrva ujutru i stalne panike da li su se obrisale u toku dana.

Osećaj je neverovatan. To je bio zaista pun pogodak za mene. O Studiju Namste imam samo reči hvale. Potpuno sam iskrena kada kažem – Izaberite njih i ne brinite ni o čemu. Njima je zdravlje i zadovoljstvo klijenta prioritet. Ali zaista!

ZAKAŽITE TRETMAN U STUDIU NAMASTE

ZAKAŽITE TRETMAN U STUDIU NAMASTE