BIOLOŠKI I KLASIČNI TRETMANI LICA

Lepo lice i lepa koža zahtevaju redovnu i ispravnu negu. Kreme, serumi i maske mogu postići svoje efekte jedino ukoliko ste pre samog nanošenja istih uradili odgovarajući tretman. S tim u vezi Studio Namaste Vam preporučuje biološki tretman lica, kao i klasični (higijenski) tretman, koji predstavljaju bazu adekvatne nege.

Šta je Biološki tretman lica?

Biološki tretman lica – intenzivna nega kože koja podrazumeva korišćenje preparata koji sadrže različite bioaktivne supstance. Različiti bio-tretmani deluju na brže obnavljanje kože tj. regeneraciju, na vraćanje ili održavanje nivoa vlažnosti kože, stimulišu stvaranje kolagena i elastina i održavanje jedrine i čvrstine kože i mišićnog tonusa, daju koži dobru boju ili uklanjaju pigmentacije različitog porekla – deluju preventivno ili aktivno na starenje kože.
Biološki-tretman-lica

Protokoli i preparati ovih tretmana su različiti a zajedničko im je:

  • piling(mehanički, hemijski, enzimski)
  • masaža lica, vrata i dekoltea
  • serum ili koktel aktivnih komponenti
  • bioaktivna maska
  • krema

Masaža stvara dobru podlogu za bolji učinak seruma i bioaktivne maske. Serumi se utrljavaju ili unose različitim aparatima, a neki se nanose na kožu ispod bioaktivne maske. Bioaktivne maske mogu biti celulozne već pripremljene, natopljene serumom u hermetičkom pakovanju ili su dvokomponentne i pripremaju se neposredno pre nanošenja ili se aktiviraju direktno na licu.
Biološki tretman lica se preporučuje kao opšta jednomesečna nega ili u seriji od 4 do 8 tretmana (jednom nedeljno) kao intenzivna nega 1-2 puta godišnje. Može se raditi u kombinaciji sa klasičnim tretmanom.

Klasični (higijenski) tretman lica

Klasični (higijenski) tretman lica je tretman čišćenja kože i pročišćavanja pora zbog posledica štetnih uticaja okoline kojima smo svakodnevno izloženi. Sunčevi zraci, znojenje, pušenje, neadekvatna ishrana – sve to utiče na izgled i stanje kože. Kakvu ćete kožu imati, zavisi i od genetike – količine lojnih i znojnih žlezda, s tim u vezi, važno je redovno čistiti lice od nečistoća, posebno u adolescentskom dobu.

Zašto je potreban higijenski tretman kože?

Kako i sam naziv potvrđuje, potrebno je u pravilnim vremenskim razmacima čistiti kožu rutinski i pravilno je negovati. Koža je ipak najveći organ koji trpi uticaj okoline. Obično su u pitanju zagađen vazduh u urbanim sredinama, konzumiranje neorganskih namirnica, zagađena voda, prekomerno i neadekvatno izlaganje sunčevim zracima ili faktori kao što su niske temperature, vetar ili previše zadimljene prostorije.

Kakav je tok higijenskog tretmana lica?

Higijenski tretman podrazumeva obavezan piling koji može biti mehanički ili enzimski, zavisno od tipa kože. Potom sledi masaža i limfna drenaža lica, vrata i dekoltea. Nakon što ste uživali u neazobilaznoj masaži, potrebno je otvoriti pore i napariti lice. Kada smo sve ovo obavili ostaje najbitniji deo – čišćenje lica. Na kraju tretmana radi se dubinska dezinfekcija, umirivanje kože posebnim oblogama ili maskom, čiji se aktivni sastojci mogu aplikovati dublje ultrazvučnom špatulom.

Tretman-lica-za-zrelu-kožu-Ocean-Secret-Luxury

Biološki tretman lica Studio Namaste

Biološki tretman lica ima zadatak da nahrani, hidrira i osveži kožu lica. Ima regenerativno, protektivno i antioksidativno dejstvo. Njime se znatno usporava proces starenja kože. Usporavanje procesa starenja kože je jedan od najvećih izazova. Slobodni radikali su ti koji uzrokuju znakove starenja – opuštena koža, bore, siva i nezdrava boja lica.

Zahvaljujući velikom izboru organske kozmetike u Studiju Namaste koži vraćamo sjaj, svežinu i jedrinu uz nadoknadu hijalurona, vitamina C, kolagena, kiseonika…

Biološki tretman lica bori se protiv prvih znakova starenja, oživljava neaktivnu, opuštenu, umornu i beživotnu kožu. Smanjuje bore i sitne linije, vraća tonus i život vašem licu.

Vrste bioloških tretmana lica Studio Namaste

Postoji nekoliko vrsta bioloških tretmana lica, u zavisnosti od toga koji rezultat želite postići. Tretmane lica koje sprovodi Studio Namaste možete pogledati ovde, a cene ovde.

Zašto je značajan biološki tretman lica?

Biološki tretman lica obuhvata piling lica, prilikom čega se uklanjaju mrtve ćelije kože. Potom se na lice nanose preparati koji revitalizuju i pospešuju strukturu kože. Pomoću vitaminskih preparata koji se nanose, poboljšava se struktura kože, kontroliše se lučenje sebuma (kod kože sa aknama i mitisetima), umanjuju se bore, ubrzava se metabolizam ćelija itd. Ovaj tretman odlično deluje i na smanjivanje pigmentacija i fleka na koži.

Biološki tretman lica je veoma jednostavan, bezbedan, efikasan i izuzetno prijatan. Može se primenjivati i pojedinačno, ali se maksimalni efekti postižu serijom od tri do pet tretmana koji se rade jednom nedeljno. Biološki tretman lica može da se radi preko cele godine, a preporuka je da se radi posle dvadeset pet godina starosti.

Higijenski i Biološki tretman Beograd Vračar

Studio Namaste se nalazi u Beogradu, na Vračaru, u Hadži Melentijevoj ulici broj 32. Imamo obezbeđena dva parking mesta! Ambijent Studija Namaste je u potpunosti podređen potrebama klijenata uz stručan i iskusan tim profesionalaca, raspoložen za savete i konsultacije.
Možete nas kontaktirati na sledeće brojeve: 011/409-56-49 i 069/265-64-99
Radno vreme Studija Namaste: ponedeljak – petak 09:00 – 21:00, subota 10:00 – 16:00 nedelja 11:00 – 17:00 sati.

Zakažite svoj higijenski ili biološki tretman već danas!
Dobrodošli!