Celulit – prepreka u dostizanju željenog izgleda

Problem većine žena predstavlja prisustvo takozvane pomorandžine kore na delovima tela na kojima postoji predispozicija za povećano taloženje masnih naslaga. Razlozi za pojavu celulita su brojni, a za početak ćemo razbiti mit koji glasi da su za pojavu celulita zaslužne isključivo loše životne navike.

Tačno je da pojavu celulita može uzrokovati manjak sna, nedovoljna fizička aktivnost ili nedovoljna konzumacija tečnosti, jer svaki vid disbalansa u organizmu remeti lučenje naših hormona koji su glavni uzrok promena u ženskom telu. Korigovanje ovih loših navika koje su najčešće prouzrokovane ubrzanim tempom života i nagomilanim stresom veliki je iskorak u borbi protiv celulita, ali jedna stvar koju je teško kontrolisati jeste – lučenje estrogena.

Estrogen i celulit

U većini slučajeva, povećan nivo hormona može doprineti gojenju i zadržavanju vode u organizmu. U slučaju estrogena, njegov nagli pad može uzrokovati vaskularne promene, zadržavanje tečnosti ispod kože, kao i smanjenu proizvodnju kolagena koji održava kožu čvrstom, što dalje vodi ka promenama na istoj.

Sve pomenuto može biti poboljšano različitim anticelulit tretmanima i masažama koji se nalaze u ponudi Studija Namaste. Tretmani poput Med2Contour, Mesojet i Embody tretman doprineće da na neinvazivan način utičete na poboljšanje prethodno pomenutih procesa u organizmu i da se na prirodan način izborite sa celulitom. Dodatnu ponudu anticelulit tretmana možete pogledati OVDE.

Prva linija odbrane protiv celulita

Brojne namirnice pozitivno utiču na proces eliminacije celulita. Likopen se pokazao kao sastojak koji utiče na izbacivanje toksina iz organizma, a najviše ga ima u grejpfrutu, lubenici i paradajzu – što predstavlja dobru vest s obzirom da se leto i sezona ovih namirnica bliži! Kada govorimo o izbacivanju toksina iz organizma, u svakodnevne zdrave navike bi trebalo uvrstiti zeleni čaj i čaj od bosiljka.

Masiranjem i tretiranjem mesta zahvaćenih celulitom različitim uljima kao što su ulje kokosa i već pomenutog bosiljka, zatim prirodan piling od kafe, uticaće na opšte stanje vaše kože i prokrvljenost u vašem telu.

Kombinacija pomenutih metoda koje možete primeniti kod kuće i anticelulit tretmana i masaža koje vam nudi Studio Namaste, garantuje vam uspeh u ovom procesu koji zahteva disciplinu, strpljenje i pametna kombinacija namirnica.
U našem studiju pronaćićete stručnjake koji će vašu terapiju protiv celulita prilagoditi vašim potrebama i stanjima, kao i kontinuiranu podršku i motivaciju uz pomoću koje ćete postići željene rezultate. Dođite do željenog izgleda i samopouzdanja u Studiju Namaste!

Pronađite nas na adresi Hadži Milentijeva 32/1, Beograd i zakažite svoj termin pozivom na brojeve 011/409-56-49, 069/265-64-99, 069/555-40-80.

Recommend
Share
Tagged in