Sastojci u kozmetičkim proizvodima

U poslednjih nekoliko godina, poraslo je interesovanje za takozvanom prirodnom kozmetikom. Sve češće možemo videti proizvode koji se reklamiraju kao bezopasni po zdravlje potrošača, ali i one za čije sastojke proizvođači garantuju da neće naškoditi koži.

Međutim, važno je prepoznati da se takve tvrdnje često koriste u marketinške svrhe i samim tim pružaju nejasne ili nepotpune informacije. Da li sintetički sastojci zaista mogu naštetiti našoj koži? Šta tačno podrazumeva termin „prirodna kozmetika“? Odgovore na ova pitanja saznajte u blogu.

Šta je hemijska kozmetika?

Izraz „hemijska kozmetika“ se često koristi za konvencionalnu kozmetiku koja sadrži sintetičke komponente poput parfema, konzervansa, emulgatora i boja. Ovi sastojci se dodaju kako bi se unapredila tekstura proizvoda, pružio prijatan miris, te osigurala stabilnost i trajnost.

Važno je napomenuti da nisu sve sintetičke supstance potenicijalno štetne za našu kožu. Ovi sastojci prolaze rigorozne testove i stručnjaci ih pažljivo formulišu kako bi se osiguralo da štetne komponente ostanu na površini kože i ne apsorbuju se u krvotok.

Međutim, važno je naglasiti da proizvodnja i odlaganje ovakve kozmetike često ima štetan uticaj na ekologiju, a mnogi proizvodi su testirani na životinjama.

Kako bi se očuvala koža, ali i okolina, sve više ljudi prelazi na prirodne ili organske proizvode, koji koriste prirodne sastojke i smanjuju negativan ekološki uticaj.

Šta je prirodna kozmetika?

Prirodna kozmetika sadrži sastojke prirodnog porekla poput biljaka i minerala. Iako su većina prirodnih sastojaka korisni za kožu, to ne znači nužno da su uvek najbolji izbor.

Važnija od samih sastojaka je formulacija proizvoda. Loše formulisani proizvodi mogu izazvati značajne iritacije ili dugotrajno uticati na osetljivost kože. Zbog toga je ključno birati kvalitetnu organsku kozmetiku, kao što je ona koju nudimo u našem Studiu Namaste.

Prednosti organske kozmetike

Non-toxic kozmetika se odlikuje manjim sadržajem sintetičkih hemikalija kao što su parabeni, sulfati i veštački mirisi, koji često mogu izazvati iritaciju kod osetljive kože. Ovi proizvodi su posebno blagi prema koži koja je sklonija iritacijama i alergijskim reakcijama.

Osim benefita za kožu, važno je istaći da ova vrsta kozmetike ima manji negativan uticaj na okolinu. Pouzdani proizvođači prirodne kozmetike često koriste sastojke koji potiču iz održivih izvora, a njihovi proizvodi su obično biorazgradivi u poređenju sa sintetičkim hemikalijama. Takođe, većina ovih proizvoda podržava principe cruelty-free pristupa, što znači da nisu testirani na životinjama.

Korišćenjem organske kozmetike ne samo da ćete poboljšati zdravlje i izgled vaše kože, već ćete i doprineti očuvanju okoline. U Studiu Namaste se isključivo koristi ekskluzivna, organska kozmetika, jer naša misija je promovisanje prirodne lepote i zdrave kože!

Brendovi poput Dr. Rimplera, Arkane, Pevonia Botanike, Thaliona, Inspira Med i Jet Solutiona sadrže najkvalitetnije prirodne sastojke koji će nagraditi vašu kožu na najbolji mogući način.

Pronađite nas na adresi Hadži Milentijeva 32/1, Beograd i zakažite svoj termin pozivom na brojeve 011/409-56-49, 069/265-64-99, 069/555-40-80. Ponudu tretmana možete pogledati OVDE.

Recommend
Share
Tagged in