Lečenje alopecije (gubitka kose) JetPeel tretmanom u Studiju Namaste


Jedan od problema koji brine kako žene, tako i muškarce jeste prevremeni i iznenadni gubitak kose. Studio Namaste uspešno leči problem alopecije, a za početak želimo da vas upoznamo šta je to alopecija i kako do nje dolazi.
Razlog gubitka kose razlikuje se od osobe do osobe, no ipak stvara veliku zabrinutost. Kosa raste u ciklusima i s vremenom prelazi u stanje mirovanja. Alopecija ili gubitak kose neugodna je pojava koja stvara zabrinutost kod ljudi iz psiholoških i estetskih razloga, a uzroci mogu biti razni.

Vrste alopecije

Svaka osoba na dnevnoj bazi izgubi oko 100 dlaka kose i to se smatra normalnim procesom. Ako opadanje biva veće, a kosa ne nastavi da raste, to može da bude veći problem. Alopecija je česta pojava, a na nju nisu imune ni žene ni muškarci.

kosa pre i posle

Ciklusi rasta kose se sastoje od dugačke faze rasta, kratke prolazne faze i kratke faze mirovanja. Na kraju mirovanja dlaka ispada iz korena, a nova raste u folikulu i tako stvara novi ciklus.

100 dlaka kose koja osoba na dnevnoj bazi izgubi su dlake koje su završile svoj ciklus. Ako značajno veći broj dlaka od 100 dnevno počne da dolazi u fazu mirovanja, može doći do alopecije i gubitka kose. Ona se može podeliti na žarišnu i difuznu, kao i prema postojanju ili ne postojanju ožiljaka.

Alopecija može nastati usled velikog stresa, ali i ako je uslovljena genetikom. U tom slučaju dolazi do uništenja folikula dlake. Trajna alopecija nastaje zbog dešavanja koja usporavaju i smanjuju rast kose i oštećuje folikul nepopravljivo.

Simptomi Alopecijeline1line2

Kako bi se otkrilo radi li se o alopeciji, trebaju se istražiti simptomi i načini opadanja kose. Pri pregledu treba se otkriti početak i trajanje gubitka kose, da li je opadanje povećano, kao i da li je alopecija generalizovana ili samo na nekim delovima glave. Uz to treba da se zabeleže i svi simptomi seboreje ili alergija kao što su svrab, crvenilo i perutanje. Na nastanak alopecije mogu uticati i načini postupanja s kosom – vezanje kose u rep, korišćenje prese, toplih uvijača i viklera, kao i čupanje kose.

Ovo mogu biti neki od mogućih uzroka alopecije:line1line2

  • Stres
  • Genetika
  • Određeni lekovi
  • Kontakt sa otrovima ili zračenjem
  • Nedavni hirurški zahvat
  • Hipertireoza
  • Hronične bolesti
  • Opsesivno-kompulsivno ponašanje
  • Problemi sa hormonima
  • Endokrine i kožne bolesti
jetpeel
alopecija

Alopecija može nastati na različitim mestima na temenu. Gubitak kose koji započinje na slepoočnicama ili skoro potpuni gubitak kose je tipičan za muški tip gubitka kose. Proređenje kose u frontalnim i temenim područjima je tipičan za ženski tip gubitka kose. Kako bi se sa sigurnošću utvrdila alopecija, radi se test povlačenja i čupanja dlaka, kao i biopsija temena.

Lečenje alopecijeline1line2

Jedna od metoda lečenja alopecije jeste da ako se otkrije da je neki od navedenih uzroka povezan sa gubitkom kose, prvo treba pokušati da se reši taj problem uzimanjem određenih lekova i terapijom.
Postoji mogućnost davanja hormonskih modulatora kod žena, ali i hirurško presađivanje folikula kojoj se podvrgava mali broj ljudi.

JetPeel tretman za lečenje alopecije u Studiju Namasteline1line2

Prvi korak jeste pregled i da se da se utvrdi kada je alopecija nastala, kao i koliko dugo traje. JetPeel mlaznim sistemom tretiraju se oštećena mesta i stimuliše folikul kako bi dlaka ponovo izrasla. Tretman se radi 10 minuta i radi se na svakih 5 dana. Potrebno je uraditi 10 tretmana u jednoj seriji u zavisnosti od mesta na kojem se vrši stimulacija.

Možemo se pohvaliti da smo uspešno rešili više problema alopecije, te ukoliko i vi imate sličan problem, možete nas posetiti radi konsultacija i sprovođenja tretmana.


Studio Namaste se nalazi na Vračaru, u Hadži Melentijevoj ulici br. 32, imamo obezbeđena dva parking mesta. Možete nas kontaktirati na sledeće brojeve: 011/409-56-49 i 069/265-64-99: Radno vreme Studija Namaste je: ponedeljak – petak 09:00 – 21:00, subota 10:00 – 16:00 nedelja 11:00 – 17:00

jetpeel