kako nastaje celulit

Kako nastaje celulit i kako ga se rešiti?

Celulit je jedan od najvećih neprijatelja žena, ali i muškaraca. Nekima je čak i problem broj 1 jer, kako se skinuti u kupaći kostim ili neku lepu mini haljinu ili suknju kada je koža puna celulita? Upravo iz tog razloga mnogi pribegavaju odeći koja će prikriti celulit. Međutim, rešenje ovog problema Studio Namaste nudi širokom paletom tretmana: Endosfera, Maderoterapija, Zelena kafa, Vacuslim 48, a na Vama je da odaberete jedan od njih ili neku od kombinacija kako biste konačno izgledali kako želite.
Tim Studija Namaste pre svega želi da Vas upozna sa Vašim neprijateljem i da uputstva kako možete da ga se rešite ili sprečite.

Šta je celulit?

Celulit izgleda kao pomorandžina kora – ima otekline, kvrgice i neravnine. Pojavljuje se najčešće na butinama, gluteusu, stomaku, kolenima, u gornjem delu bedara, ali i na rukama. Nisu samo žene jedine sa ovim problemom , naprotiv, sve češće se javlja i kod muškaraca. Celulit nije samo estetski, već i funkcionalan problem. Takođe, celulit nije problem samo gojaznih osoba , naprotiv, često ga imaju i mršave osobe.

Kako nastaje celulit?

Celulit se stvara u vezivnom tkivu. Kada je u područjima sklonim celulitu usporen je proces metabolizma, nagomilavaju se voda i toksini, dolazi i do debljanja vezivnog tkiva, a time do stvaranja „pomorandžine kore“. Postoji tvrdi i meki celulit.

I faza – kapilarna mreža u dermu slabi, tečnost prodire u međućelijske prostore pa je koža nedovoljno snabdevena hranjivim materijama, kiseonikom i vodom, ali masne ćelije počinju da se grupišu. Na površini još uvek nema vidljivih znakova promena.

II faza – oštećenja su vidljiva. Jaka i pravilna mreža kolagenih i elističnih vlakana sada se menja. Grupe masnih ćelija iz hipoderma počinju da potiskuju “razrađeni” derm.

III faza – usled nedostatka gradivnih materija, sinteza kolagena i elastina je smanjena i derm se istanjuje. Skupovi masnih ćelija se probijaju u derm i oko njih se formiraju fibrozne mreže. Na površini kože su uočljive promene u vidu pomorandžine kore.

IV faza – ispupčenja i udubljenja na koži su upečatljiva, a nabiranjem se ističu čvorići tj. grupe masnih ćelija u tvrdom, fibroznom omotaču.

Glavni uzroci:

  • Usporen metabolizam
  • Loše navike u ishrani (i hrana i piće)
  • Predugo sedenje
  • Odsustvo fizičke aktivnosti
  • Telesna konstitucija
  • Nedovoljno uzimanje vode
  • Hormoni (posebno estrogen)
  • Genetika
  • Stres
  • Pušenje

Recite zbogom celulitu

Pre svega treba navesti veoma važne korake u borbi protiv celulita:

Odluka – veoma je važno da odlučite da krenete u proces eliminacije celulita, da budete istrajni i da se pridržavate saveta ili kako kažu “budete od karaktera”.

Ishrana – zaboravite na konditorske proizvode, suviše slanu i slatku hranu, grickalice, alkohol, gazirane sokove, pivo… i najvažnije – unosite puno vode (oko 2-3 litre dnevno, posebno kada ste u važi tretiranja celulita nekim tretmanom.

Fizička aktivnost – na početku anticelulit tretmana kada se govori o vežbanju preporučuje se isključivo brzo hodanje ili lagano trčanje u kombinaciji sa vežbama disanja, kako bi organizam dobio što veću količinu kiseonika koja je potreban za procese sagoravanja masnih ćelija a samim tim i celulita.

Tretmani – u Studiju Namaste postoji više tretmana koje možete primenjivati odvojeno ili u kombinaciji. Neki od njih su – Endosfera, Vacuslim 48, Maderoterapija, Zelena kafa itd…

O ovim tretmanima možete se informisati na našem sajtu ili nas pozvati ili posetiti lično i konsultovati sa našim timom i odabrati najbolji tretman eliminacije celulita za Vas!
Studio Namaste nalazi se u Hadži Miletijevoj ulici broj 32, na Vračaru, i ima obezbeđena tri parking mesta. Radimo svakog radnog dana 09:00-21:00, kao i vikendom (subota 10:00 – 16:00, nedelja 11:00 – 17:00)
Tu smo da ispunimo Vaše želje, garantujemo efekte i činimo Vas PRIRODNO LEPIMA!