MESOJET

Bezbolno podmlađivanje

celog tela i lica

Ideja vodilja Studija Namaste je da uvek bude u koraku sa svetskim trendovima, tako je u paletu svojih tretmana dodala i MESOJET aparat, najsavremeniji metod i poslednja reč tehnologije neinvazivnog (bez skalpela), bezbolnog podmlađivanja celog tela i lica.

Studio Namaste je pionir u Srbiji i Balkanu u oblasti neinvazivnih tretmana tela i lica i poverenje nam je poklonio veliki broj zadovoljnih klijenata.

Šta je to što Studio Namaste izdvaja od ostalih na tržištu?

Pre svega apsolutni profesionalizam, potpuno organska kozmetika, kao i bezbolni i bez otoka tretmani podmlađivanja lica i tela, zatim stručan i ljubazan kadar, uvek spreman da vas ispavno posavetuje i učini sve da budete PRIRODNO LEPI.

Mesojet je svetski hit broj 1 među tretmanima nehiruškog liftinga lica i tela uz pomoć radiofrekventnih talasa. Možemo se pohvaliti da smo jedini u Srbiji koji imaju ovaj aparat u ponudi.

Svoje poverenje možete u potpunosti poveriti nama i bezbolno podmladiti celo telo i lice.

Kako radi mesojet aparat?

Pre svega, objasnićemo Vam kako radi ovaj aparat:

Mesojet je uređaj za stvaranje bipolarnih i monopolarnih kapacitivnih radiofrekventnih talasa (1 MHz), za tretmane parcijalnog zagrevanja.

Radiofrekvencija je novo polje u profesionalnoj estetici, predstavljena je kao neinvazivna metoda podmlađivanja kože koja daje veoma slične rezultate kao kod hirurškog liftinga.

Biofizički efekat radiofrekventne energije zasnovan je na transformaciji RF energije u toplotu. U praksi, toplota se ne prenosi na tkivo uređajem, već se praktično proizvodi ispod kože, čime se tkivo zagreva na visokoj temperaturi bez površinskih opekotina. To je razlog zašto pacijenti osećaju toplotu tokom tretmana iako se RF jedinica ne zagreva.

Primena MESOJET aparata:

Lečenje nesavršenosti kože izazvanih celulitom, zatim opuštene kože i lokalizovanog nakupljanja masti.

RF se zasniva na emisiji visoko frekventnih radio talasa, iskorišćavajući veoma visoku toplotnu energiju koju proizvodi klijentovo telo kada je izloženo RF talasima.

Intezitet toplote zavisi od tkiva, odnosno od karakteristike provodljivosti, tako da određena tkiva pokazuju veću otpornost, poput masnog tkiva, te ta tkiva imaju tendeciju da prizvode više toplote sa posledično većim toplotnim efektom.

Drugim rečima, gojaznije osobe mogu osećati veću toplotu dok se sprovodi tretman.

Napomena

Radiofrekvencija je idealna za tretiranje celulita jer podstiče eliminaciju nagomilane masnoće u nogama, bedrima, gluteusu, rukama i stomaku.

Kako na licu, tako i na telu, savršeno utiče na smanjenje bora i strija, zahvaljujući efektu zatezanja dobijenom podsticanjem povećane proizvodnje kolagena.

Tretman može da se radi po regijama ili da se tretira više regija odjednom. U kombinaciji sa JetPeel tretmanom gde su efekti savršeni i daju najbrži rezultat liftinga lica i tela.

Kako Studio Namaste sprovodi MESOJET tretman

Pre svega, važno je da koža koja se tretira, bilo lice ili celo telo, bude potpuno čista, bez losiona, krema i sl. U Studiju Namaste svakako klijenti mogu da se istuširaju kako bi se spremili za tretman, zatim slede procedure.

Koža može biti blago, srednje ili ekstremno opuštena:

Blagu opuštenost karakterišu proširene pore i blago izražena suzna brazda. Deluje kao da je koža počela da klizi na dole.
Srednja opuštenost se prepoznaje po borama oko očiju, padom očnih kapaka i blagom pojavom podbratka.
Ekstremna opuštenost kože je u slučajevima dubokih bora, primetne izboranosti po celom licu, gubitka konture donje vilice i dulog podbratka.

Sopstveno telo proizvodi toplotu

Zahvaljujući svom načinu delovanja, Mesojet RF E podstiče potkožnu cirkulaciju i obezbeđuje visoko poželjni efekat zatezanja na tretiranom području zahvaljujuci termičkom delovanju.

Toplota proizvedena energijom radiofrekvencije uzrokuje denaturaciju kolagenih vlakana i kontrakcije koje rezultiraju efektom liftinga, glatkom i zategnutom kožom, dok se istovremeno stimuliše proizvodnja novog kolagena.

Indikativan je tretman u borbi protiv opuštene kože izazvane starenjem, jer tretman omogućava zatezanje kože lica sa efektom liftinga (podmlađivanje lica) koji je posebno vidljiv nakon dva meseca.

Efekti MESOJET tretmana

 • Stimulacija proizvodnje novog kolagena
 • Opušta tkivo, zahvaljujući toplotnom i mehaničkom dejstvu, interaktivno deluje na tkivo, podstiče biohemijske i metaboličke procese
 • Odličan je za peglanje površinskih bora
 • Deluje na strije, povećavajući elastičnost kože
 • Pokreće regeneretivne procese i aktivira fibroblaste, koji igraju važnu ulogu u regeneraciji tkiva
 • Kolagen proizveden posle tretmana povećava elastičnost tkiva
 • Tretiranje celulita, odnosno regije sa tzv. narandžinom korom
 • Idealan kod podizanja kapaka
 • Kod nazolabijalnih borica

Monopolarna radiofrekvencija

MESOJET ZA CELO TELO

Proizvedeno grejanje je serijskog tipa, što znaci da omogućava ravnomereno zagrevanje celokupnog, “izabranog” područja tela, odnosno regiju koju radimo. Intezitet toplote je isti na celoj površini.

Zbog svog dubinskog dejstva, monopolarna radiofrekvencija omogućava zagrevanje najdubljih slojeva dermisa i sukcesivno masno tkivo, i zato je posebno pogodna za tretmane tela, koji zahvaljujući dubokoj stimulaciji, brže reaguju na tretman.

Napomena: Ovaj tretman se ne radi na licu.

Bioplarna radiofrekvencija

MESOJET ZA LICE, VRAT I DEKOLTE

Zahvaljujući prenosu binarne struje, prvi molekuli do kojih ove struje dolaze su oni koji se nalaze blizu površine, koji reaguju trenutnom denaturacijom i skraćivanjem proteina kolagena (efekat liftinga), zato bipolarna RF terapija pruža efekat podizanja kože od prvog tretmana i idealan je tretman za lice, vrat i dekolte.

Napomena: Samo bipolarni tretman može da tretira cele ruke, ali ne i celo telo.

PRE I POSLE

Kombinacija JEETPEEL i MESOJET tretmana

Postoje dva načina sprovođenja MESOJET tretmana: Kombinacija JEETPEEL i MESOJET tretmana ili samo MESOJET tretman.

Za najbolje i najbrže efekte preporuka je da se tretman radi u kombinaciji JetPeel aparatom. Naime, JetPeel i Mesojet su aparati iste kompanije i Mesojet je neka vrsta nadogradnje JetPeel-a.

Prvo se JetPeel-om uradi hidratacija kože (lica) i mlaznim sistemom u dubinu kože do 4mm, te radi piling kože kako bi se otvorila svaka mikročestica kože. Nakon pilinga sledi aplikacija seruma spram tipa i stanja kože. Nakon dva dana radi se tretman sa Mesojet aparatom.

Ovaj postupak se izvodi jednom nedeljno, a maksimalno trajanje tretmana je 60 minuta (u zavisnosti od regije koja se tretira).

Na primer, u ponedeljak se radi JetPeel tretman, a u sredu Mesojet tretman. Najbolji rezultati dolaze ukoliko se tretmani rade u seriji 6 do 8 ponavljanja, znači 6-8 nedelja.

Kako bi se novo stanje kože održalo, preporuka je da se jednom mesečno radi održavanje, ili ponavljanje čitave serije dva puta godišnje.

Samo MESOJET tretman

Mesojet tretman se može sprovesti i bez JetPeel aparata i to na sledeći način: Klijentu se radi detoks piling vode (kombinacija srebra i aloje) i nakon 20 minuta, kada koža bude spremna za dalju proceduru, sprovodi se MESOJET tretman.

Ovakav vid tretmana se takođe sprovodi jednom nedeljno, maksimalno trajanje je 60 minuta, a potrebno je uraditi 6-8 serija za najbolje rezultate. Održavanje je takođe jednom mesečno, ili ponavljanje čitave serije dva puta godišnje.

Napomene: Tokom sprovođenja tretmana, prati se subjektivni osećaj toplote klijenta, te se tokom rada reguliše temperatura.

Za tretmane celog tela koristi se mehanički piling, te se nakon 20-30 minuta počinje sa MESOJET tretmanom.

Ko može/ne može da radi MESOJET tretman?

 • Klijenti dobrog zdravlja između 18 i 65 godina
 • Klijenti sa umereno opuštenom kožom i srednje površinskim borama na licu
 • Klijenti sa izraženo opuštenom kožom i dubokim borama, a koji ne žele da se podvrgnu hirurškom zahvatu
 • Klijenti koji žele da poboljšaju izgled lica redefinisanjem kontura
 • Klijenti sa opuštenom kožom na predelu abdomena (stomaka)
 • Klijenti sa opuštenom kožom na unutrašnjoj strani ruku i bedara

Kod sledećih stanja kože: razne upale kože, crvenilo, modrice, ogrebotine, raname koje zarastaju, alergijski osipi, otvorene rane, keloidni ožiljci, sveže obrijana ili epilirana koža, kožni herpers, osetljiva i veoma suva koža, koža podložna dermatološkim patologijama, koža na kojoj su korišćeni proizvodi na bazi retinola i glikolne kiseline u toku 24h pre tretmana, koža na kojoj je parfem na bazi alkohola, istorija raka kože, koža sa tetovažama.

Kod sledećih oboljenja i stanja: epilepsija, srčani bolesnici, nosioci pejsmekera ili elektronski aktivni implatanti, aktivni slušni aparati ili pacijenti koji imaju problem sa sluhom, insulinski zavisnici sa insulinskom pumpom, zatim kod nošenja implantata, koji se ne mogu ukloniti, uključujuci zubne plombe i ispune.

Spazam mišića, u slučaju raznih vrsta miopatija, u prisustvu tumora, krvarenja, ishemijska tkiva, tromboembolička dijateza, lokalna ili sistematska promena, febrilna stanja, aktivne dermatoloske patologije, koagulacioni poremećaji.

Povišen ili nizak krvni pritisak, varikozne vene, tromboflebitis, slabi kapilari ili telengiektazije, pacijenti koji su na radioterapiji, kao i žene za vreme menstrualnog ciklusa.

Može doći do laganog oticanja tretiranog dela i crvenila kože i izuzetno retko formira se blagi osip koji normalno nestaje za par sati.

Zagrevanje može dovesti i do umerenog znojenja tokom tretmana.

ZAKAŽITE TRETMAN U STUDIU NAMASTE

ZAKAŽITE TRETMAN U STUDIU NAMASTE