Proširene vene i celulit

Problemi koji se tiču zdravlja kože i potkožnog tkiva, kao i sluzokože su širok pojam i obuhvataju razna stanja i obolenja, ali imaju jednu zajedničku stavku – cirkulaciju. Kada je cirkulacija slaba onda pati ceo organizam, posebno koža, i javljaju se razni problemi kojima je jedan od uzročnika zajednički – slaba prokrvljenost.

Loša cirkulacija – šta sve uzrokuje?

Uzročno-posledična veza između loše cirkulacije i različitih problema u organizmu je i naučno potvrđena. Loša cirkulacija utiče na pojavu gojaznosti, proširenih vena i celulit.

Celulit

Glavna stavka koja muči mnoge devojke i žene je upravo celulit. Muški deo populacije je veoma retko pogođen ovim problemom, ali ima i kod njih poneki izuzetak.
Da prvo rasvetlimo šta je to tačno celulit:
Najjednostavnije – to su masnoće koje organizam ne može ili teško razgrađuje. One se nakupljaju na različitim regijama tela, pogotovo na sedalnom delu i butinama, ali javljaju se i na stomaku i rukama. Celulit postaje izražen jer potporno vezivno tkivo koje drži masnoće slabi i propušta nagomilane masnoće koje pod kožom stvaraju “pomorandžinu koru”.

Smanjene mogućnosti razlaganja masti se javljaju i kod mladih i starijih osoba, i kod mršavih i gojaznih. Dakle, pojava celulita nije uslovljena ni jednom od nabrojanih stavki kako se uvek mislilo.
Jedan od uzročnika celulita je i slaba cirkulacija. Ako je cirkulacija slaba, vezivno tkivo koje treba da zadržava masne naslage je loše prokrvljeno i brže se tanji što dovodi do izražene “grbavosti”ispod kože. Zbog slabe cirkulacije dolazi i do zastoja protoka limfe pa se nakuplja voda koja još pogoršava stanje celulita.

Kako je problem celulita široko rasprostranjen postoje i razni preparati kojima se može tretirati kao i tretmani. Zbog velikog broja seruma, gelova i krema za celulit nekada ne znamo šta bi bilo dobro izabrati. Posebno velik problem je tretiranje kože, koja pored celulita, ima i problem sa proširenim venama.

anticelulit masaza

Proširene vene

Pored narušavanja estetike tela, proširene vene mogu biti i veliki i bolan problem. Kako pogađa svaku petu osobu i veoma su česta pojava, zanemarujemo ozbiljnost situacije. Proširene vene nisu samo narušitelji izgleda, već i indikatori različitih oboljenja, posebno cirkularnog i limfnog sistema. Slaba cirkulacija i proširene vene idu ruku pod ruku i neizostavne su za lečenje u isto vreme, odnosno jedno prouzrokuje drugo.
Proširene vene nastaju zbog slabosti žila odnosno vena koje su provodnici hranjivih materija kroz naš organizam. Vena koja je oslabila zadržava krv umesto da je provodi i dolazi do njenog oticanja. Pored cirkulacionih uzročnika, tu su još i dugo stajanje ili sedenje, gojaznost, visina i genetski faktori.

PUREFLOW – CIRKULACIJA

Revolucionarnim tretmanom PUREFLOW u Studiju Namaste možete ubrzati cirkulaciju za 10 puta od normalne brzine – slično intenzivnom kardiovaskularnom treningu. Krvni sudovi mogu oslabiti i postati manje sposobni za širenje i oni se ne vežbaju, što znači manje protoka krvi u sve organe tela.
Studije pokazuju da povećanje protoka krvi pomoću PureFlow-a vežba krvne sudove, poboljšavajući njihovo dinamičko funkcionisanje i jačajući čitav krvotok. Poboljšana cirkulacija koristi srcu i svim ostalim mišićima tela, pomaže u regulaciji telesne temperature i pospešuje funkcionisanje svih telesnih organa.
PUREFLOW – GUBITAK TEŽINE
Limfa je bistra tečnost koja putuje kroz cirkulatorni sistem i tkivo, održavajući telesna tkiva čistim i čvrstim, dok “pere” tkiva, limfa se drenira kroz limfni sistem. PureFlow pojačava protok limfe, što znači da se tečnost više ne akumulira u tkivu, posebno u donjim ekstremitetima. Kao i svaki kardiološki trening, ubrzava se metabolizam, pomažući u gubitku težine.

Posebnu pažnju treba obratiti na odabir anticelulit tretmana ukoliko pored celulita imate i proširene vene. Tretmani ne smeju da budu agresivni, zato Studio Namaste za Vas ima rešenje – tretmane koji služe u svrhu lepote kože i uklanjanju celulita pa čak i kada imate problem sa venama – Thalion 3D anticelulit tretman i Endosfera tretman, gde se na masne naslage utiče dubinski, emitovanjem talasa koji razgrađuju masnoće i podstiču cirkulaciju. Takođe i tretman limfne drenaže može poboljšati teksturu kože smanjivanjem otoka, dajući čiste, zdrave pore i ubrzavajući ozdravljenje tkiva, a koristi se i kao tretman protiv celulita.
Važno je i delovati na uzrok pojave celulita da bi se on mogao pravilno i uspešno tretirati. Pospešivanje cirkulacije, poboljšavanje tonusa kože i naravno strpljenje garantuju pozitivan rezultat.