BORBA PROTIV AKNI

Akne su vodeći uzrok nesigurnosti u adolescentskom periodu, ali i u zrelom dobu, pošto predstavljaju najrasprostranjenije oboljenje kože koje se javlja i kod muškaraca i žena. Akne se mogu javljati u različitim stadijumima i iz mnogo razloga, a savremena medicina i kozmetologija nudi nam brojna rešenja i savete kako bismo ublažili, a potom i izlečili ovaj uporan problem, te ćemo vam kroz ovaj kratak vodič predstaviti neka od njih.

Šta su akne i kako nastaju?

Acne vulgaris je inflamatorno kožno oboljenje koje se javlja pod uticajem različitih unutrašnjih procesa u organizmu među kojima su najčešći hormonski, a svi ovi procesi mogu biti prouzrokovani i klimatskim uslovima, lekovima, hranom koju unosimo u organizam, kao i genetskim predispozicijama. Akne se najčešće javljaju na licu, grudima, leđima, vratu i ramenima, i vrlo često uzrokuju emocionalni stres usled koga, pogrešnim tretiranjem i “istiskivanjem” zapaljenih područja na koži može doći do stvaranja ožiljaka i kasnije hiperpigmentacije na koži.

Na koži se javljaju takozvane papule (čvorići) i pustule (gnojanice) kao i mitiseri, koje nastaju usled seboreje – prekomernog lučenja sebuma, zatim hiperkeratoze usled koje dolazi do spoljašnjeg zadebljanja kože zbog neredovnog čišćenja mrtvih ćelija kože koje sprečava izlučivanje sebuma, što dovodi do upalnog procesa. Važno je naglasati da i prekomerno tretiranje kože kozmetičkim proizvodima dovodi do istog ishoda!

Rasprostranjen je mit da akne nastaju usled loše higijene – pojačana osetljivost lojnih žledzda, disbalans hormona i prekomerno lučenje sebuma stvara pogodno okruženje za razvoj velikog broja bakterija koje prirodno žive na kože, do stadijuma koji izaziva zapaljenske procese.

Čime se boriti protiv akni?

Kod težih oblika i stadijuma u kojima se nalaze akne, neophodna je konsultacija sa dermatologom u vezi adekvatne terapije u procesu lečenja akni, koja može uključivati i terapiju lekovima. Ishrana predstavlja glavnog saveznika u borbi za naše opšte zdravlje pa samim tim i borbu protiv akni, s obzirom da ishrana izaziva hormonski disbalans u organizmu, te je umerenost u konzumaciji slatkiša, grickalica, slatkih napitaka, a posebno proizvoda kao što je kravlje mleko važna kako bi naši hormoni bili uravnoteženi. Loše životne navike poput stresa, pušenja, zatim nedostatak sna, jaka šminka koja se koristi na svakodnevnom nivou mogu poremetiti ravnotežu kože.

Tretman Acne Control u Studiju Namaste

Acne Control je tretman lečenja akni organskom Thalion kozmetikom koji targetira uzročnike pojave akni i komedona na koži, leči ih i sprečava njihovu ponovnu pojavu. Idealna je preventivna nega kod kože sklone nastanku akni, a bazirana je na salicilnoj kiselini, kaolinu i ekstraktima algi koje pročišćuju kožu, stimulišu kertainizaciju i detoksikaciju kože. Redovnom primenom tretmana se reguliše prekomerno lučenje sebuma, matira i umiruje koža i pruža optimalan stepen hidriranosti.

Strpljivo i pažljivo tretiranje područja zahvaćenih aknama zasigurno dovodi do uspeha u njihovom lečenju, a uz to je važan i jedinstven pristup, prilagođen individualnim potrebama osobe sa ovim problemom. Disciplinovan i pravilan način ishrane, kao i nege vaše kože takođe predstavlja važan deo borbe protiv akni, a u ponudi našeg studija naći ćete veliki broj tretmana koji vam mogu biti saveznik u borbi za zdravu, lepu i negovanu kožu.

Pronađite nas na adresi Hadži Milentijeva 32/1, Beograd i zakažite svoj termin pozivom na brojeve 011/409-56-49, 069/265-64-99, 069/555-40-80.

Recommend
Share
Tagged in