Loše navike u nezi kože

U održavanju kože zdravom, važno je da pored odgovarajuće kozmetike usvojite i dobre navike koje će podržati njen celokupan balans. Zdrave navike su ključne za sprečavanje problema kao što su akne, iritacije, dehidratacija ili prerano starenje.
Bitno je da rezultate postignute tretmanima i negom ne narušavamo loše izgrađenim navikama, pa zato u nastavku bloga pročitajte na koji način utičemo na njen izgled i šta bi trebalo izbegavati.

Preskakanje čišćenja kože

Čišćenje je osnovni korak u nezi koji ne bi trebalo preskakati. U toku dana, naša koža se izlaže raznim nečistoćama, znoju, sebumu i šminci, a ako se ti slojevi ne uklone pravilno, mogu zapušiti pore i izazvati akne, mitisere i druge nepravilnosti. Kako biste u potpunosti očistili nečistoće i pripremili je za ostale proizvode u rutini, preporučujemo metodu duplog čišćenja.

Ovaj pristup podrazumeva dva koraka. Prvi uključuje korišćenje ulja za uklanjanje šminke ili micelarne vode kako bi se efikasno uklonile sve nečistoće sa površine kože. Drugi korak obuhvata korišćenje blage umivalice koja sadrži nežne surfaktante, osmišljene da očiste dermis bez narušavanja njenog prirodnog zaštitnog sloja. Na taj način, koža se temeljno čisti, a prirodna barijera ostaje netaknuta.

Neredovna hidratacija

Hidratacija je ključna za zdravu i blistavu kožu. Preskakanje ovog koraka kao poslednjeg u rutini može dovesti do dehidratacije, što dalje može prouzrokovati perutanje, crvenilo i gubitak elastičnosti. Birajte hidratantne kreme i serume koji odgovaraju vašem tipu kože i koristite ih u svakodnevnoj rutini kako biste je održali mekom i glatkom.

Prekomerna eksfolijacija i agresivni proizvodi

Eksfolijacija je bitan korak u nezi svih tipova kože, jer se na taj način uklanjaju mrtve ćelije i poboljšava njen sjaj. Međutim, prekomerna eksfolijacija može dovesti do oštećenja i narušavanja zaštitne barijere, a kao rezultat koža je sklonija iritacijama i osetljivosti. Narušenu barijeru mogu prouzrokovati i proizvodi sa jakim deterdžentima, visokim koncentracijama alkohola i veštačkih mirisa. Ovi sastojci mogu uticati na isušivanje i pojavu iritacija, kao i narušavanje pH balansa. Zbog toga, birajte proizvode sa blagim surfaktantima i malim koncentracijama alkohola i bez veštačkih mirisa.

Lako je upasti u zamku marketinga poznatih brendova i poverovati da je ključ u kupovini svakog proizvoda koji obećava čuda. Međutim, istina je da je manje često više kada je u pitanju nega. Previše različitih proizvoda u rutini može poremetiti balans kože i izazvati akne i iritacije. Važno je shvatiti da nisu svi aktivni sastojci i popularni proizvodi neophodni za negu. Ključ nege je pametno osmišljena rutina koje ćemo se redovno pridržavati i koja će zadovoljiti naše potrebe.

Izbegavanje zaštite od sunca

Zaštita od sunca je ključna za prevenciju nastanka hiperpigmentacija i preranog starenja. Izlaganje UV zracima oštećuje našu kožu, izaziva fine linije i bore i povećava rizik od razvoja karcinoma. Redovno korišćenje SPF-a pomaže u njenoj zaštiti od štetnih uticaja sunca.
Kreme sa zaštitnim faktorom su od posebnog značaja za osobe sklone nastanku pigmentacija budući da sunce pogoršava vidljivost tamnih fleka.

Ključ očuvanja zdrave i lepe kože leži u održavanju dobrih navika u nezi. Redovno čišćenje, umerena eksfolijacija, upotreba blagih proizvoda, hidratacija i pažljiv odabir proizvoda su važni za dobijanje željenih rezultata.
Pored kućne nege, obratite pažnju na tretmane. One koji će vam pomoći da postignete željenje rezultate na potpuno neinvazivan i prirodan način, možete naći u Studiju Namaste.

Pronađite nas na adresi Hadži Milentijeva 32/1, Beograd i zakažite svoj termin pozivom na brojeve 011/409-56-49, 069/265-64-99, 069/555-40-80. Ponudu tretmana možete pogledati OVDE.

Recommend
Share
Tagged in