Maderoterapija – ZA i PROTIV

  • By othsib.admin
  • In
masaza
29
Aug 2018
Teško je danas pronaći damu koja nije čula za maderoterapiju. Ovaj anticelulit tretman nastao je u Kolumbiji i izvodi se pomoću specijalno dizajniranih drvenih alatki, popularno nazvanih – oklagije.
Vrlo je efikasan i često pruža neverovatne rezultate. Osim što “razbija” celulit, maderoterapija je svojevrstan antidetoks tretman, koji ima blagotvorne uticaje na ceo organizam.
Popularnost ovog tretmana ne jenjava, pa danas gotovo da ne postoji salon koji ga nije svrstao u svoju ponudu.Kao što to obično biva – popularnost se teško prašta i maderoterapija u poslednje vreme trpi brojne kritike.
U ovom tekstu smo rešili da srušimo predrasude i pogledamo Maderotherapy pravo u oči.

Šta je dobra, a šta loša strana oklagija?

Reč je o potpuno prirodnom tretmanu, a to znači da nema mogućnosti za nastanak kontraefekata, alergija, iritacija. Maderoterapija je, iako se izvodi pomoću drvenih alatki, ipak masaža, što je svrstava u neinvazivne anticelulit metode. Za razliku od estetske hirurgije, ovaj tretman se ne vrši u sterilnim uslovima, ne zahteva bolničko lečenje i negu, kao ni obavezno mirovanje, period oporavka… Nakon maderoterapije bez problema nastavljate sa svojim svakodnevnim obavezama.
Maderoterapija pruža brze i vidljive efekte. U najčešćem broju slučajeva, efekti su vidljivi već nakon prvog tretmana. Nakon trećeg tretmana nastaje osećaj zategnutosti kože, a centimetri su značajno manji.
Da bi se izbegao YO-YO efekat neophodno je uraditi seriju od deset tretmana u tačno određenom periodu, kao i redovno održavati željene rezultate. To podrazumeva povremene ponovne tretmane.
Detoks organizma je stvar zbog koje je maderoterapija zvezda među masažama. Malo koja masaža može imati toliki uticaj na izbacivanje vode iz organizma, opuštanje mišića, zglobova i eliminisanje napetosti.
Čuli smo mnogo toga dobrog i lošeg u vezi sa oklagijama, ali vrlo retko se spominje da je ovo zapravo jedan pravi relax tretman. Da li ste imali više od tri tretmana? Probajte i biće vam jasno zašto ovo tvrdimo.
Redovna maderoterapija ubrzava metabolizam! To je tačno. Zbog intenzivnog pritiska na vlakna tkiva dolazi do aktivacije limfnog sistema i buđenja uspavanih ćelija. Telo se oslobađa viška vode, toksina, metabolizam se ubrzava, a masne naslage se tope.

anticelulit masaža

Loše strane maderoterapije

Maderoterapija nažalost nije magični zahvat. Dakle, ne treba očekivati da će celulit, koji se nakupljao godinama, nestati nakon tri tretmana oklagijama. Rezultati su individualni. Proces gubljenja masnih naslaga će biti lakši i brži kod osoba koje imaju manji i “mlađi” celulit. Za potpunu eliminaciju celulita je ipak potrebno vreme – neophodne su serije tretmana i redovno održavanje rezultata.To znači da ako želite da zadržite osećaj zategnute kože, na maderoterapiju morate ići redovno tokom cele godine. Ne samo pred leto, kako to obično biva.
Bolovi i modrice – ovo je najčešća kritika maderoterapije. Međutim, glavni krivac za ovakav loš glas su nestručni “kozmetičari, maseri, radnici u salonima”.

Maderoterapija ne sme da boli! Ovaj tretman može biti neprijatan i izazvati blagu upalu mišića tokom prva dva tretmana, ali ne sme da prouzrokuje nesnosne bolove (kao što se često čuje iz negativnih iskustava).
Isto važi i za podlive i modrice. Dakle, veliko NE! Ako ste ih dobili, prekinite sa daljim tretmanima i obratite se proverenim salonima i stručnjacima koji su edukovani za ovu vrstu masaže.maderoterapija-beograd

Sve u svemu

Mi kažemo veliko ZA, ali samo u slučaju edukovanih stručnjaka i salona koji su svesni svoje odgovrnosti, te kojima je prioritet zdravlje klijenta, a ne brza i laka zarada. Moramo napomenuti da je topljenje masnih naslaga i razlaganje celulita vrlo zahtevan posao.
Maderoterapija će sigurno pomoći, ali trajni rezultati su mogući samo uz pridržavanje saveta u vezi sa ishranom i načinom života, koje nesebično delimo i razmenjujemo sa našim vernim klijentima. Namaste, dragi naši!

ABOUT THE AUTHOR

othsib.admin