Kako prilagoditi negu prolećnim temperaturama?

Proleće je vreme obnove i ponovnog buđenja, pa naša koža zaslužuje isto to – pažnju i pravo osveženje posle zimskih temperatura. S obzirom da je koža lica bila svakodnevno izloženama niskim temperaturama, vetru i zagađenju, donosimo vam nekoliko saveta koji će vam oporaviti kožu u prolećnom periodu.

Kako se koža menja u proleće?

Koža lica se u proleće susreće sa novim izazovima – višim temperaturama i sunčevim zracima. Visoke temperature dovode do pojačanog znojenja, koje dalje može da uslovi pojavu akni i bubuljica, a zbog polena, pojedine alergije mogu se manifestovati u vidu crvenila, osipa ili svraba. Na sve ovo, koža može reagovati promenom teksture ili pojavom hiperpigmentacija, a ne možemo ni osporiti činjenicu da koža vrlo često nakon zime sama po sebi izgleda suvo i beživotno. Ovi simptomi se mogu pogoršati ukoliko ne vodimo dovoljno brige o koži na početku toplijih meseci.

Hidratacija je ključna

Verujemo da ste mnogo puta do sad čuli ili se upoznali sa važnošću hidratacije. Održavanje kože hidriranom uticaće na smanjenje pojave bora – dobro hidrirana koža izgleda punije i zaglađenije. Kvalitetne hidratantne kreme obično sadrže sastojke koji podstiču regeneraciju kože, poput vitamina i antioksidanasa čineći je zdravom, a upotreba sličnih sastojaka može u velikoj meri poboljšati njenu teksturu čineći je glatkom I mekom na dodir.

Suva koža može biti sklonija iritaciji i crvenilu. Hidratacija pomaže u smirivanju kože i smanjenju ovih problema.

Ukratko, redovna upotreba hidratantnih krema prilagođenih vašem tipu može imati dugoročne benefite za vašu kožu.

Zaštita kože od sunca

Iako sunce nije tako intenzivno kao leti, idalje je važno koristiti kreme sa zaštitnim faktorom. Odaberite proizvod koji odgovara vašem tipu kože sa dovoljnim SPF faktorom. Imajte na umu da SPF treba nanositi svakodnevno, nekad i po više puta. Nemojte se zavaravati, već kremu sa faktorom nanosite čak i kad je oblačno.

Piling kože

Proleće je idealno vreme za blagi piling koji će ukloniti mrtve ćelije sa površine kože i osvežiti ten. Pored pilinga sa sitnim česticama koji su idealni u kućnim uslovima. Birajte piling sa voćnim kiselinama ili enzimima koji su nežni i efikasni. Piling može poboljšati teksturu kože, smanjiti pojavu finih linija i bora, ujednačiti ten, kao i poboljšati apsorpciju proizvoda za negu kože. Pre nego što se odlučite za piling u salonu, važno je da se konsultujete sa stručnjakom kako biste napravili pravi izbor.

Na kraju, nega kože lica u prolećnom periodu zahteva posebnu pažnju i prilagođavanje. Uz hidrataciju, zaštitu od sunca i pažljivim odabirom proizvoda koža će ostati zaštićena i pripremljena za letnje mesece koji dolaze.

Pronađite nas na adresi Hadži Milentijeva 32/1, Beograd i zakažite svoj termin pozivom na brojeve 011/409-56-49, 069/265-64-99, 069/555-40-80. Ponudu tretmana možete pogledati OVDE.

Recommend
Share
Tagged in