Terapeutska masaža

REŠENJE BOLNIH STANJA

Šta je terapeutska masaža?

Ukoliko ste odlučni da se suočite sa bolnim stanjem ili određenim problemom – u tom slučaju uvek preproučujemo terapeutsku masažu. Klijenti često imaju dilemu koji je pravi tretman za njih, kao i da li će tokom masaže osećati bol. Zato pre odabira i početka tretmana uvek razgovaramo sa našim klijentima.

Važno je da nam kažete ako imate neki problem ili bolno stanje, da li možda imate neku kontranidikaciju za primenu manuelnih tretmana. Takođe, određeni klijenti ne žele da osećaju bilo kakav bol tokom tretmana, već im je cilj da se makismalno opuste i prepuste.

Tada radimo neke druge tretmane, poput relax masaže.

Reč je o manuelnoj tehnici prilagođenoj tretiranju određenog problema na mišićnom sistemu tela. Zbog savremenog načina života najčešće je to bol u leđima – vrat, ramena, lumbalni deo.

Usled okolnosti u kojima se svakodnevno nalazimo (stres, loše spavanje, vožnja, intenzivna fizička aktivnost ili manjak iste) u mišićima se javlja hipertonus (povišen tonus – zgrčenost) koga prati smanjena funkcionalnost i ostali simptomi u vidu vrtoglavice, glavobolje, trnjenja ekstremiteta, žerenja i pulsiranja određenih tački, ukočenosti, smanjen obim pokreta i slično.

Terapeutska masaža predstavlja skup prodornijih i jačih manuelnih tehnika koje se koriste u cilju otklanjanja tog bola i napetosti. Za maksimalan učinak neophodan je tretmanski pristup u trajanju od 5 do 10 vezanih masaža. Terapeutska masaža može se raditi na celom telu ili svaka regija posebno, u zavisnosti od potreba klijenta.

Preporuka: posavetujte se sa našim timom o eventualnoj kombinaciji sa još nekom vrstom masaže kako bi učinak bio što efikasniji.
U slučaju da ni nakon nekoliko tretmana nema poboljšanja i bol nije otklonjena, najbolje je da uradite dodatnu dijagnostiku.

KOJE PROBLEME REŠAVA TERAPEUTSKA MASAŽA?

Uporan bol u leđima, vratu i ramenom pojasu posledica je silnih obaveza savremenog čoveka. Stres, smanjena fizička aktivnost, zamorni radni položaji i malo vremena za odmor ostavljaju velike posledice na organizam. Naše telo na ove spoljne uticaje reaguje povišenim mišićnim tonusom, a to vremenom rezultira raznim bolnim stanjima.

Čak i rekreativno bavljenje sportom takođe može da ostavi trag na vašem telu. Sitne povrede mišića i zglobnih elemenata sastavni su deo bavljenja sportom i dovode do upalnih i bolnih stanja.

ZBOG ČEGA ĆETE ZAVOLETI OVAJ TRETMAN?

Pokreti u ovoj masaži prilagođeni su bolnim problemima svakog klijenta i čine terapeutsku masažu vašim malim zdravstvenim ritualom.

Tim Studija Namaste će vam pored masaže pružiti i niz saveta kojima ćete brže otkloniti bolove koji vas muče i lakše podneti svakodnevne aktivnosti.

Dobro došli u Studio Namaste – mesto gde nestaje bol.

ZAKAŽITE TRETMAN U STUDIU NAMASTE

ZAKAŽITE TRETMAN U STUDIU NAMASTE